Головна Новини У Тернополі відремонтують і змінять схеми руху на деких вулицях

У Тернополі відремонтують і змінять схеми руху на деких вулицях

Капітально відремонтувати шість вулиць, організувати схеми дорожнього руху на п’яти ділянках, облаштувати нові стоянки для легкових автомобілів та виконати роботи по інших об’єктах планують у найближчі два роки в Тернополі. Відповідний титульний список капітального ремонту та реконструкції об’єктів шляхо-мостового господарства Тернопільської міської територіальної громади на 2021-2022 роки затвердили під час засідання виконавчого комітету 10 березня.

На капітальний ремонт та реконструкцію шляхо-мостового господарства передбачили 28 мільйонів гривень. Усього в переліку 18 об’єктів. Три з них будуть фінансуватися за кошти підприємців. Це капітальний ремонт вулиці Київської на ділянці від вулиці Генерала Тарнавського до вулиці Героїв Чорнобиля, капітальний ремонт- організація дорожнього руху на вулиці Білецькій – від вулиці Наливайка до житлового будинку на Білецькій, 36А та капітальний ремонт- влаштування екопарковки навпроти житлового будинку на вулиці Рудницького, 14. Для деяких об’єктів передбачено тільки виготовлення проектно-кошторисної документації. Та, як зауважив заступник міського голови В’ячеслав Стемковський, якщо у бюджеті громади з’являться додаткові надходження і буде проведено перерозподіл коштів, то титульні списки будуть переглядати та виділяти необхідне фінансування.

Найбільша сума у титульному списку передбачена для капітального ремонту вулиці Галицької – від АТП 16127 до Енергетичної – 7 мільйонів 360 тисяч гривень. На капремонт вулиці Квітової витратять 4 мільйони 600 тисяч гривень. Капітальний ремонт вулиці Загребельної обійдеться у 3 мільйони 700 тисяч гривень. Три мільйони гривень передбачено для влаштування правосторонньої перехідно-швидкісної смуги на перехресті 15 Квітня- Купчинського. Ремонтуватимуть також на умовах співфінансування вулицю Гайову. З міського бюджету для цього виділять 2 мільйони 400 тисяч гривень. Для ремонту цієї вулиці, а також Білецької будуть залучені ще кошти з обласного бюджету.

Нову схему організації дорожнього руху мають зробити на перехресті Бандери-Коновальця – Слівенська. На це передбачено 1 мільйон 800 тисяч гривень. Кільцеву розв’язку хочуть зробити на перехресті Корольова- Купчинського-дорога на село Байківці. Вона буде дещо дешевшою – 1 мільйон 500 тисяч гривень. На вулиці Шептицького – на ділянці від Білогірської до Будного облаштують тимчасову стоянку для легкових автомобілів. На це передбачили 1 мільйон 800 тисяч гривень.