Головна Новини У Тернополі відкрили центр інформальної освіти

У Тернополі відкрили центр інформальної освіти

Центр інформальної освіти відкрили у Тернополі 16 січня. Інформальна освіта – це самоосвіта, знання, які людина здобуває не у державних навчальних закладах, а під час повсякденної діяльності, пов’язаної з професійною, громадською або іншою діяльністю, родиною чи дозвіллям. У даному випадку йдеться про здобуття знань у сфері IT. Адже діятиме освітній центр у складі «MagnetikOne Group» під назвою «MagnetikOne Academy».
«Академія націлена на формування висококваліфікованої особистості, – розповіла Ірина Струтинська, керівник MagnetikOne Academy. – Насамперед ми орієнтуємося на внутрішні потреби нашої компанії, але буде і зовнішнє направлення. Ми виробляємо продукти, як для українського, так і для закордонного ринків. Керівники компаній, які входять до групи, намагаються підтримувати відповідний науково-інтелектуальний потенціал своїх працівників. Таким чином виникла ідея створити площадку інформальної освіти. Знання можна буде отримати не тільки в Академії, а й дистанційно, у вигляді онлайн-курсів. Не залежно від місця проживання людина, яка хоче навчитися чогось нового, зможе зареєструватися на курс, пройти його і отримати сертифікат підтвердження, адже зараз ринок професій дуже швидко змінюється. А в Академії працюватимуть ментори, навчальні кемпи, як для студентів, так і для дорослих. Тепер не потрібно буде їхати до Львова чи Києва на навчання, ми будемо запрошувати професійних тренерів і лекторів до Тернополя.».
До складу «MagnetikOne Group» входять 15 компаній, кожна з яких займається певним напрямком роботи. Це інтернет-маркетинг, електронна комерція, розробка CRM-систем, програмування, розробка програмного забезпечення тощо. І кожна з компаній матиме свій блок навчальних курсів.
«У нас вже є розроблена платформа електронного навчання з певними курсами, але ми хочемо їх уніфікувати, щоб вони мали однакову структуру для різних професій з сфери IT, мали відповідне наповнення, – зазначила Ірина Струтинська. – Курси будуть розбиті на модулі. Після проходження першого модуля, здачі тесту і практичного завдання можна буде перейти до другого модуля і так до завершення курсу. Тривалість курсів залежатиме від обраної професії. Згодом плануємо розробити курси не тільки професійного, а й особистісного спрямування. Для зовнішнього ринку і для працівників будуть курси, як платні, так і безкоштовні. Безкоштовні курси це привабливо, але часто у людей не вистачає терпіння завершити їх, тому що немає відповідальності. А коли людина вкладає гроші у знання, тоді з’являється і відповідальність. Вартість буде різна, залежно від курсу, наскільки він інноваційний і на кого розрахований. Для наших працівників діятиме бонусна система, для людей ззовні буде фіксована система оплати. Для тих, хто покаже високі результати і матиме бажання стати працівником компанії, або закінчили курс на найвищому рівні, діятиме грантова система від компанії, тобто найкращим студентам повертатимуть вартість курсу.».