Головна Новини У Тернополі відкрили неймовірну виставку “Українське Різдво” (Відео)

У Тернополі відкрили неймовірну виставку “Українське Різдво” (Відео)

онад 100 експонатів на різдвяну тематику з конкурсу “Замість ялинки зимовий букет” представили в Тернополі на виставці “Українське Різдво”. Відкрили її в українському домі “Перемога”.

Ці роботи виготовили учні шкіл та позашкільних закладів області. Про це кореспондентам Суспільного розповів директор обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Іван Герц:

“Ця виставка складається з трьох частин. Перша частина – “Замість ялинки зимовий букет”, або, так звані, “новорічні композиції”. Ми представили тут приблизно 50 таких виставочних робіт. Друга частина цієї виставки – це “Дідух – Різдвяний Дух”, – 20-25 дідухів. Третя така частина нашої виставки – це “Українське село зустрічає Різдво”. Там такі чобітки – це Миколай, який відкриває Новорічно-Різдвяні свята. Ми бачимо, що в цих чобітках є невеличкі подарунки, сувенірки, це є вертепи, ми бачимо шопки, які показані тут. Приблизно 30 експонатів. І в центрі нашої експозиції – сувенір 20-го року – це миша, вона запрошує на кавування”

Керівник гуртків обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Наталя Шум’як:

“Цю карту привезли учні Куликівської школи Кременецького району. Ця карта України виготовлена із моху, кожна наша область показана отакими шариками і в такому вона засніженому вигляді. Тобто ніби як це Різдво і зима в Україні подорожує нашою країною “

Обласний конкурс “Замість ялинки зимовий букет” відбувався в Тернополі 16-17 грудня. Виставка робіт у “Перемозі” триватиме до 23 січня, каже Іван Герц.