Головна Новини У Тернополі відкрили майданчик для вигулу та дресирування собак

У Тернополі відкрили майданчик для вигулу та дресирування собак

майданчик для собак

У Тернополі нарешті з’явилося хоч одне місце, де можна комфортно і безпечно вигулювати собак.

Майданчик для таких цілей облаштували в самому центрі міста, на території гідропарку «Топільче».

Це стало можливим завдяки перемозі цього проєкту в конкурсі Громадського бюджету (він набрав майже пів тисячі голосів), пише Україна молода.

«Мультифункціональний майданчик «Добрі друзі» для вигулу та дресирування собак — необхідний елемент культури утримання міських домашніх собак. Майданчик стане територією для проведення виставок собак, зоофестивалів «Подаруй тваринці дім!», освітнім простором, який об’єднає відповідальних господарів у спільноту, здатну націлити суспільство на розв’язання проблем тварин у місті» — йдеться в описі проєкту.


Офіційне відкриття майданчика вже відбулося, хоч його облаштування ще не завершене — тренажери для тварин буде встановлено вже в наступному році.

Наразі він доступний для всіх у будь-яку пору, однак існують правила, яких повинні дотримуватися відвідувачі. Зокрема, вони повинні приводити лише здорових і щеплених собак, прибирати за ними, не дозволяти агресивно поводитися щодо інших, не приводити на місце вигулу маленьких дітей і не приносити їжу.

Як повідомила журналістам керівниця проєкту ГО «Щасливі тварини Тернопіль» Олена Мудра, зразок облаштування такого майданчика для собак запозичений у Львові.