Головна Новини У Тернополі відкрився оновлений Музей інформаційних технологій

У Тернополі відкрився оновлений Музей інформаційних технологій

У Тернополі, у приміщенні сучасного науково-демонстраційного освітнього Центру науки, відкрився оновлений Музей інформаційних технологій.

Це — спільне дітище міської Станції юних техніків i благодійного фонду MagneticOne.Org, який займається впровадженням сучасних ІТ-технологій у галузі освіти та збереженням історії технічного прогресу, пише Україна Молода.

До наповнення експозицій долучились як ентузіасти з Тернопільщини та інших областей, так і тернопільські виші, які передали музею техніку, що вже давно застаріла для навчання, зате набула історичної цінності. І чого тут тільки немає!

Приміром, представлена лінійка перших комп’ютерів i ціла колекція накопичувачів інформації (дискети, касети, компакт-диски тощо).

Широко представлені кінопроекційна, звуковідтворююча та фототехніка, старі моделі мобільних телефонів, а також калькулятори, друкарські машинки та арифмометри.

Серед найцікавіших телевізійних експонатів — один із перших радянських телевізорів «Старт» 1958 року випуску.

Цікаво, що частина експонатів є інтерактивною, тобто їх можна брати до рук, вмикати і спостерігати, як вони працюють.

Молодь розглядає це все вже наче якусь екзотику, а для відвідувачів старшого віку речі нагадують далеку юність і навіть примушують ностальгувати.

Тим часом організатори музею обіцяють у перспективі ще багато цікавого і реалізацію крутих технічних ідей.

Водночас вони закликали всіх небайдужих, хто має непотрібну стару техніку, долучитися до розширення експозиції.

Світлана Мичко