Головна Новини У Тернополі відбувся супер-фінал першого західноукраїнського співочого конкурсу

У Тернополі відбувся супер-фінал першого західноукраїнського співочого конкурсу

Усе найцікавіше про перший західноукраїнський конкурс „Караоке без кордонів live”, супер-фінал якого відбувся в нашому місті нещодавно, дізналися журналісти на одній із останніх прес-конференцій у Тернопільському прес-клубі. Так організатор унікальних пісенних змагань Віталій Мариновський розповів про їхню історію, що розпочиналася три роки тому з невеличких караоке-«батлів» між гостями  популярного розважального комплексу «МАКСИМ» – людьми різного віку, різних професій, різного соціального стану, з різних міст України і навіть з-закордону. Також він повідомив про найближчі перспективи продовження проекту, зокрема, і про те, що вже в лютому розпочнеться відбірковий етап нового конкурсу.  До речі, бажаючі    стати його учасниками можуть знайти всю потрібну для цього інформацію  на сторінках конкурсу в Facebook та Instagram, а також на сайті РК «МАКСИМ» – www.maxim.te.ua.

Ведучий та координатор „Караоке без кордонів live” Юрій Гнатишин детально розповів про те, як власне відбувався сам конкурс. Впродовж рок в РК «МАКСИМ»  у 2 тури проходили відбіркові етапи. В першому кожен з учасників співав пісню на власний вибір, в другому ж організатори самі готували для виконавців картки з піснями ( треба зазначити, що лише українськими або зарубіжними композиціями, від російськомовних відмовилися з відомих причин). Відтак після жеребкування фіналісти виконували пісні «наосліп». Як уже відомо, серед дорослих перемогу на конкурсі отримала дівчина з фантастичним голосом з Івано-Франківщини Ольга Борин (в нагороду вона одержала можливість безкоштовно записати пісню на професійній студії звукозапису та знятись у відеокліпі ), а серед дітей – 11-річна учениця 6-ї тернопільської школи Христинка Васильчук ( її приз – поїздка в Диснейленд). Обидві вони були присутні на прес-конференції і щиро поділилися враженнями, повідомили колеги із прес-клубу.

В свою чергу дуже високу оцінку талантам переможниць дав відомий співак та музикант Андрій Підлужний, який очолював професійне журі «КАРАОКЕ БЕЗ КОРДОНІВ live». З захопленням оцінив він і сам конкурс. «Географія учасників постійно розширюється і вже вийшла далеко за межі західної України, – сказав він.-  Відзначається велика зацікавленість конкурсом у столиці,  в тому числі і з боку музичних телеканалів та радіостанцій. Не виключаю, що у майбутньому він вийде на міжнародний рівень і може перерости у конкурс молодих виконавців. Тож не може не радувати, що Тернопіль починає задавати тон в широкому музичному середовищі».  Разом з тим він  закликав місцевих журналістів активніше підтримувати відкриття нових талантів. «Інакше ніхто не дізнається, навіть якщо у нас тут з’явиться новий Лучано Паваротті ( один з найвидатніших співаків ХХ століття – ред.)» – зауважив Підлужний.