Головна Новини У Тернополі відбувся суд над вбивцею тату-майстрині Тетяни Підвашецької

У Тернополі відбувся суд над вбивцею тату-майстрині Тетяни Підвашецької

У Тернополі відбувся суд над 26-річним Андрієм Горбатюком. Чоловіка підозрюють у вбивстві тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької. Злочин чоловік скоїв у квітні минулого року. Каже, як це сталося – не пам’ятає. Мовляв, отямився вже над бездиханним тілом загиблої, Файне місто

На сьогодні обвинувачений перебуває у Чортківському СІЗО, тож участь у засіданні, яке відбулося 18 вересня, взяв за допомогою онлайн зв’язку. У залі суду перебували адвокати, представники потерпілої сторони та прокурори.

Захист попросив у суду домашній арешт для підозрюваного, проте прохання було відхилено. Андрія Горбатюка залишили під вартою, а судове засідання через зміну прокурора перенесли, аби той мав змогу ознайомитися з матеріалами справи. Допит свідків відбувся у закритому режимі.

Мама Тетяни просила засудити вбивцю доньки довіку. Розмір моральної компенсації оцінила у 2 мільйони гривень. Обвинувачений свою вину визнає частково. Каже, не пам’ятає, як це сталося: “Я отямився вже над тілом, не пам’ятаю, як це сталося. Жалію про вчинене”. Щодо виплати коштів – не погоджується.

Нагадаємо, 6 квітня на вулиці Курбаса, 9 у власному помешканні вбили 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку. Під підозрою опинився тоді ще 25-річний Андрій Горбатюк.

Відомо, молодик прийшов до давньої знайомої, аби завершити раніше набите тату. Вони зустрілися в помешканні майстрині. Коли Тетяна Подвашецька почала повчати клієнта, як “правильно жити”, він розізлився та схопив ніж. Суперечка переросла у вбивство.Судово-медичний експерт зафіксував на тілі потерпілої понад п’ятдесят колото-ріжучих ран.  Згодом експерти підтвердили, що жінка померла в результаті масивної втрати крові.

Андрій Горбатюк намагався втекти, проте його затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося.

Підозрюваному інкримінують вбивство з особливою жорстокістю – йому загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.