Головна Новини У Тернополі відбувся сольний концерт гурту «Світозари»

У Тернополі відбувся сольний концерт гурту «Світозари»

Гурт “Світозари” – “Із піснею в серці” – під такою назвою 10 травня в ПК “Березіль” відбувся сольний концерт гурту «Світозари» (Svitozary). Варто відмітити, що концерт розпочався без запізнення та тривав майже дві години. За цей час пролунало чимало улюблених пісень, старих хітів гурту – “Не моя вина”, “Мамина криниця”, “Галичина”,  «Випускний», «Побажай фортуни кораблю», «На березі милім» а також  нові пісні: “За гетьманську булаву”, «Лелеча доля», «Емігранти – нелегали» та інші. Серед глядачів у залі було чимало відомих тернополян, зокрема Олександр Смик, Анатолій Крохмальний, Володимир Вермінський, Василь Хлистун, гурт «Фіра», колеги «Світозарів» зі Львова тощо.

Атмосфера під час концерту була доволі невимушеною, Ігор Яснюк спілкувався зі сцени із своїми глядачами, як із добрими давніми друзями. А ті натомість прийшли почерпнути дещицю живої української творчості, адже пісні «Світозарів» цілком відмінні від більшості хітів сучасності, у яких, на жаль, немає місця чистим почуттям та щирому патріотизму. Широкий діапазон емоцій – від суму та меланхолії і до нестримного рокового драйву та запальних танцювальних ритмів – спостерігали присутні в залі під час виступу. Згадали виконавці і матерів у переддень Дня матері, і воїнів АТО, а також героїв Небесної сотні. Чимало пісень зал виконував разом із артистами, а по завершенні концертної програми глядачі не відпускали «Світозарів», даруючи щирі бурхливі оплески, за що отримали «на біс» чудове виконання хіта – пісні «Верба».

Гурт «Світозари» завжди співає наживо, розповів Ігор Яснюк після концерту. Нотка меланхолії, яку можна було помітити в очах фронтмена гурту – це данина окремим пісням, пояснив він.

  • Наш настрій відповідає пісням, які ми виконували. У нас є свій репертуар, у якому чимало серйозних пісень, вони у нашому виконанні звучать природньо. Сформований вже певний образ, який нам притаманний і звичний нашим глядачам, – розповів Ігор Яснюк. – Ми виконали як нові, так і старі наші пісні, які є частинкою нашого репертуару, які характеризують нас, як гурт. Є артисти, які надають перевагу переспівуванню каверів – вже розкручених, популярних пісень. Ми ж прагнемо доносити до людей свою творчість, хоча і в нашому репертуарі є пісні інших авторів. Ми вже давно не давали концертів, тому я радий, що це сталося. В основному, я  задоволений концертом, все пройшло добре. Коли запитують про творчі плани, я нічого не можу  сказати. Можу запевнити в одному – ми не маємо наміру брати участь у різних талант–шоу

«Ніщо  так не зворушує серця артиста, як оплески», – зауважив під час концерту Ігор Яснюк.  Залишається сподіватися, що оплески глядачів урідному місті додали наснаги «Світозарам» та подарували стільки ж позитивних емоцій, як отримали присутні на концерті.

Довідка

Гурт “Світозари” створено музикантом і композитором Ігорем Яснюком 1986 році, у м. Підгайці. З початку кар’єри виконавці виграли декілька гран-прі фестивалей, багато гастролювали в різних країнах. Особливо популярним колектив був у 90-х роках минулого століття.