Головна Новини У Тернополі відбувся Відкритий чемпіонат області зі змішаних єдиноборств ММА

У Тернополі відбувся Відкритий чемпіонат області зі змішаних єдиноборств ММА

Понад 180 учасників різних вікових та вагових категорій з 12 областей України, запеклі бої та заслужені перемоги, розіграші та оригінальні призи для гостей заходу, а для переможців змагань – медалі, кубки та грошові винагороди. Таким у Тернополі був Відкритий чемпіонат зі змішаних бойових мистецтв ММА.

Змагання відбулися 19 червня, організували дійство представники Тернопільської обласної федерації змішаних єдиноборств ММА та спортивного комплексу “Workout Hall”.

Голова обласної федерації ММА Богдан Юлик зазначив, що чемпіонат мав на меті підтримати талановиту спортивну українську молодь. Учасники, до слова, не платили стартові внески, як це заведено під час подібних змагань.

«У Тернополі сформувалася справжня спортивна сім’я і віднині всі, хто приїхав з різних куточків країни на цей чемпіонат, є її частиною. Через пандемію у місті, практично, два роки не відбувалося подібних заходів, сьогодні послаблення карантину дозволило організувати цей чемпіонат в таких великих масштабах – більше 180-ти учасників, найстаршому з яких 38 років, а наймолодшому – 6», – розповів Богдан Юлик.

Участь у змаганнях взяли спортсмени з таких областей: Тернопільська, Івано-франківська, Рівненська, Львівська, Житомирська, Київська, Харківська, Одеська, Закарпатська, Чернівецька, Черкаська та Вінницька.

Засновник і президент WWFC (World Warriors Fighting Championship), голова Української федерації змішаних бойових мистецтв (UF MMA) Володимир Тесля вперше приїхав до Тернополя, щоб особисто підтримати спортсменів.

«Приємно здивований організацією заходу на такому високу рівні. Одразу видно, що тернопільська команда працює професійно і робить вагомий внесок у розвиток молоді та спорту в Україні. Про серйозну підготовку свідчить, зокрема, кількість учасників, які сьогодні приїхали на турнір», – зазначив Володимир Тесля.

Зірковим гостем чемпіонату став український боєць, чемпіон WWFC, чемпіон світу GAMMA – Денис Бондар. Він наше місто та подібні змагання відвідує часто, проте рівень підготовкиВідкритого чемпіонату зі змішаних бойових мистецтв ММА у Тернополі його приємного вразив.

«Дякую пану Богдану Юлику за це справжнє свято спорту! Серед учасників я навіть впізнав тих, хто виступали на всеукраїнських чемпіонатах. Думаю, ММА у Тернополі та в Україні загалом набирає популярності останнім часом саме завдяки підтримці єдиноборств, в тому числі, і на місцевому рівні», – поділився враженнями Денис Бондар.

Змагання тривали понад 8 годин. Перше командне місце взяли спортсмени з Чернівецької області, друге – гості з Одеської, а бронзу отримали учасники з Вінничини. Вітаємо переможців!