Головна Новини У Тернополі вшанували Героїв Небесної Сотні

У Тернополі вшанували Героїв Небесної Сотні

22 лютого тернополяни вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. На площі Героїв Євромайдану представники духовенства відправили молебень.

«Сьогодні згадуємо пам’ять Героїв, які загинули на Майдані Незалежності в ті важкі дні, коли вирішувалось майбутнє нашого народу. Можна сказати, що вони загинули за визволення України. Тому що нашу державу ворог випробовував, наскільки вона готова відстоювати свою незалежність», – зазначив архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП Нестор. – «Тоді ми вистояли, витримали і наша нація справді відродилася. Пам’ять про цих Героїв повинна бути для нас не просто словами. Пам’ять про них для нас – це готовність повторити їхній подвиг».

Рідні загиблих на Майдані Героїв, пересічні тернополяни, представники місцевої влади поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

«Тисячі людей, які брали участь у Революції Гідності, відстояли національні цінності України і заклали принципи подальшого розвитку нашої держави. Ці події призвели до остаточного формування української нації. Серед Героїв Небесної Сотні є наші земляки з Тернопільщини – Олександр Капінос, Устим Голоднюк, Назар Войтович, Ігор Костенко, Василь Мойсей і Тарас Слободян. Сьогодні ми вшануємо усіх загиблих Героїв, які ціною свого життя вибороли майбутнє України», ­- зазначив секретар Тернопільської міської ради, голова Тернопільської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада.

Згідно указу Президента України, голова Тернопільської ОДА Степан Барна нагородив орденами «За мужність» ІІІ ступеня учасників Революції Гідності –Дмитра Кидалюка та Андрія Салагорника.