Головна Новини У Тернополі встановили нове транспортне кільце

У Тернополі встановили нове транспортне кільце

транспортне кільце

307 тисяч гривень коштує експериментальне транспортне кільце на перетині вулиць Галицька–Лисенка–Весела в Тернополі. Про це розповів заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства В’ячеслав Мокляк.

За його словами, окрім самого кільця, встановили приблизно 60 нових дорожніх знаків. Також в цю суму входить ремонт дороги, пише Суспільне.

Біля нового тимчасового кільця зупинився Микола Боднар. Чоловік працює таксистом 18 років. Каже, на його думку, тут кільце не потрібне:

“От що тут буде на тому кільці? Тут і без нього розв’язка була нормальна. Тут ніколи не було аварій, більше було на інших дорогах. Я тут їжджу, якось трішки незручно вже мені”.

Водій Тарас Стецик за кермом понад 25 років. Займається також міжнародними перевезеннями. Каже, кільце тут потрібне, але потрібен і регулювальник:

“Не розумію, чи то зі сторони вулиці Збаразької мають їхати транспортні засоби прямо, чи то по кільцю. Це дуже плутає людей. Я вважаю, що мали б бути хоча б 2 дні якісь інспектори, щоби показали людям, як їхати”.

За минулий рік на цьому перехресті були 6 аварій, каже речниця патрульної поліції області Катерина Метельська. За її словами, під час ДТП ніхто не травмувався:

“Люди з’їжджали, наприклад, із вулиці Веселої, не надаючи переваги в русі транспортним засобам, які їхали по Галицькій. Зараз буде по-іншому. Тобто, люди будуть враховувати вже дорожній знак 4.10 – рух по колу, який говорить про те, що транспортні засоби, які вже здійснюють рух по колу, знаходяться на кільці, мають перевагу в русі, всі інші мають їх пропустити”.

Тестувати кільце планують до літа, каже заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства В’ячеслав Мокляк:

“На сьогодні частково виконана перша черга капітального ремонту вулиці Галицької з виїздом на Енергетичну. В наступному році ми плануємо продовжити роботи по виїзду на транспортну розв’язку Коновальця-Злуки-Тарнавського. І це кільце буде задіяне з метою каналізування транспортних потоків, розвантаження і припинення хаотичного руху в межах цієї транспортної розв’язки. Кошторисна вартість – 307 тисяч, але в тому числі ми використали конуси з попередніх об’єктів”.

Облаштували це кільце минулого тижня, каже В’ячеслав Мокляк. За його словами, за цей час скарг щодо нього не отримували. Гроші виділили з міського бюджету.