Головна Новини У Тернополі вкрай потрібен центр швидкої допомоги для тварин «ХАТІКО»

У Тернополі вкрай потрібен центр швидкої допомоги для тварин «ХАТІКО»

Ідея соціального підприємства прийшла до мене відносно недавно в 2013 році. В той час я шукала дієвий механізм, щоб поставити справу на широкі реї. Йдеться про ТОГО «Ноїв Ковчег», членами якого з 2009 року ми є разом із моїм чоловіком – Юрій Дейнека. Я бачила, як вибиваються з сил люди, як хронічно нічого не вистачає. А ПРОБЛЕМА??? Та вона ГІГАНТСЬКА… в кожному населеному пункті, на трасах по цілій Україні…
Ці люди, наші волонтери і активісти, щодня роблять непомітний людських подвиг – вони рятують, вони годують, вони прилаштовують. Та і не тільки вони – я по Тернополю знаю десятки людей, які серйозно підходять до справи опіки безпритульних тварин. Вони ловлять косі погляди або вступають у конфронтацію із сусідами, для того, щоб Бодай трохи полегшити перебування безпритульних братів наших менших. ВІД МЕНЕ ВАМ, ЛЮДИ, низький уклін – Божого вам Благословіння, підтримки та Любові.
Так ось, цим людям потрібна дієва підтримка у їхній нелегкій справі – вудка, якою вони зможуть заробляти на допомогу. Бо відривати якійсь крихти від себе можна, проте багато на ці крихти не вирішиш…
Тому в Українському Католицькому Університеті я почула про ідею створення соціальних підприємств – таких, які здатні заробляти самі на себе і на вирішення конкретного соціального питання. Такі підприємства широкого представлені у цивілізованих країнах, а для нас – це просто знахідка. В Україні вже також є такі структури, проте поки що лічені одиниці.
Зараз ми маємо намір створити саме таке підприємство – центр швидкої допомоги та комплексної діагностики для хатніх та безпритульних тварин. Ми хочемо надавати такі потрібні нашому місту послуги і спрямовувати 50 % свого прибутку на розв’язання проблеми безпритульних тварин.
А інших 50 % – нарощувати матеріально-технічну базу і зростати.
Як фаховий управлінець, підприємець і маркелотог я бачу в цьому майже єдиний шлях вирішення не тільки нашого питання, а й багатьох інших у нашій громаді.
Тому, друзі, зверніть увагу на наш проект «ХАТІКО», віддайте за нас ваш голос. Дайте шанс для початку Тернополю отримати суттєву платформу для заробляння коштів, яка, у свою чергу, буде тільки примножувати можливості.
Дякую усім тим, хто вже нас підтримав і має намір це зробити!
Зробіть репости, приверніть увагу ваших близьких, друзів.
Зробіть реєстрацію на сайті чи сходіть з паспортом у ЦНАП, що по вул. К, Острозького, у приміщені 1-міської поліклініки. Кожен ваш голос має значення!
https://pb.rada.te.ua/projects/show/587