Головна Новини У Тернополі виконуючий обов’язки командира взводу романтично освідчився коханій

У Тернополі виконуючий обов’язки командира взводу романтично освідчився коханій

У військовій частині А3215 Тернополя 46-річний Василь ДРОЗДЮК із села Пороги Богородчанського району на Івано-Франківщині освідчився Ірині ДАНІЛОВІЙ, 48 років, із міста Сватове на Луганщині. Чоловік виконує обов’язки командира взводу, жінка служить за контрактом кухарем, пише gazeta.ua

— Хотілося освідчитися по-особливому, щоб запам’яталося на все життя, — говорить Василь Дроздюк. — Дуже хвилювався, щоб Ірина Анатоліївна погодилася. Я познайомився з нею за два тижні до того. Приїхала в частину з навчального центру. Як побачив її очі, одразу закохався. Вирішив з освідченням не затягувати. Купив обручку на свій смак. Про розмір, ніби між іншим, запитав в Іри. Організувати освідчення допомогли двоє дівчат, які зі мною служать. Доки військовослужбовці шикувалися, я чекав за трибуною з букетом квітів.

— Для мене це був неабиякий сюрприз, — каже Ірина. — Нас зібрали на обіднє шикування. Перед строєм стояв тимчасовий виконувач обов’язків командира Ігор Ларін. Наказав: “Солдат Данілова, до мене”. Коли марширувала, переживала, що десь проштрафилася. Підполковник показав рукою, щоб стала поряд із ним. Раптом почула, як ззаду шелестить папір і хтось біжить. Переді мною став Василь Дмитрович. Вручив квіти й опустився на коліно. Дістав з кишені коробочку з обручкою й попросив стати його дружиною. Я погодилася. Але Ларін перепитав: “Я все-таки не чув вашої відповіді”. Голосно повторила: “Я згодна”.

Ірина Данілова три роки тому розлучилася з чоловіком. Має трьох дітей. Старший син 26-річний Олександр служить за контрактом, молодший Дмитро, 16 років, навчається на електрика. Донька 21-річна Олена в декретній відпустці.

— Із чоловіком не спілкуємося, дітям він не допомагає, — говорить Ірина. — Я до служби працювала в районній адміністрації прибиральницею. Зарплата була мала, а треба було піднімати дітей. Почала шукати іншу роботу. Моя подруга працює у військкоматі. Спитала її, чи можна у моєму віці служити. Відповіла, що є вакансія кухаря. Я підписала кон­тракт. Три місяці була в учебці, а 4 червня приїхала сюди. Попала в четвертий дивізіон, де служить Василь Дмитрович. Він гарний і добрий чоловік. Рік тому розлучився. Має двох доньок. Ангеліні — 24, Ілона — на два роки молодша. Василь Дмитрович підтримує з ними стосунки.

Зараз Василь та Ірина винаймають квартиру в Тернополі. З датою реєстрації шлюбу ще не визначилися.