Головна Новини У Тернополі виготовили найбільшу вогняну скульптуру

У Тернополі виготовили найбільшу вогняну скульптуру

У «Книзі рекордів Тернополя» з’явився ще один запис – найбільша вогняна скульптура «Глек-символ гончарства», вагою понад 200 кілограм та висотою 1м 26см. Випалювали її під час фестивалю гончарства «Не святі горшки ліплять» на Козацькому острові у парку Топільче. Цю скульптуру гончарі подарували місту.

Очільник Тернополя Сергій Надал вручив організаторам сертифікат про встановлення рекорду та внесення запису у «Книгу рекордів Тернополя».

«Завдяки ініціативі тернополян у нашому місті відбувається багато цікавих подій, встановлюється чимало рекордів. Для того, щоб ці досягнення були належно оцінені, було прийнято рішення створити «Книгу рекордів Тернополя», – розповідає міський голова. – На фестивалі гончарства ми фіксуємо ще один рекорд – створення найбільшої вогняної скульптури. Вітаю з цим рекордом організаторів та бажаю не зупинятися на досягнутому».

Нaгaдaємо, що першим рекордом, який записаний у новій «Книзі рекордів Тернополя», стало найбільш масове виконання пісні гурту «Братів Гадюкіних» «Файне місто Тернопіль» під час музичного фестивалю «Faine Misto». Цю пісню заспівали разом 14357 осіб.

rada.te.ua