Головна Новини У Тернополі відновлює роботу “секретний” завод який очолив волонтер

У Тернополі відновлює роботу “секретний” завод який очолив волонтер

Тернопільське державне науково-технічне підприємство «Промінь», що входить до складу ДК «Укроборонпром», отримало можливість відновити свої потужності та інвестувати у виробництво. Про це повідомив Заступник генерального директора  ДК «Укроборонпром» Володимир Кострицкий.

За сприяння «Укроборонпрому» та Тернопільської обласної державної адміністрації,  державне підприємство розробило план санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Господарським судом  Тернопільської області цей план затверджено. До цього така процедура застосовувалась виключно для підприємств приватного сектору економіки. Такі заходи діють змогу уникнути порушення провадження у справі про банкрутство «Промінь», а також підприємство отримує можливість розблокувати свої рахунки та відновити виробничу діяльність.

«Трудовий колектив підприємства та його новий керівник розробили план санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Тепер «Промінь» не лише запрацює та розрахується з боргами, а ще й матиме змогу розвиватись та інвестувати у свої виробничі потужності», – розповів Володимир Кострицкий.

ТДНКП «Промінь» спеціалізується на розробці та виробництві передавальної апаратури, виготовленні антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних станцій супутникового телебачення та зв’язку. Нині його продукції затребувана для виробництва систем ПВО, а також для авіаційної навігації.

Нагадаємо, що ДК «Укроборонпром» оснащує українську армію новою та сучасною технікою, впроваджує стандарти НАТО та кооперує зі світовими лідерами-виробниками озброєнь.   За результатами двох років підприємства Концерну виготовили для Збройних Сил України та інших структур 12 716 одиниць зброї та техніки.

За нашою інформацією, заводом доручили керувати влонтеру Тарасу Білану, який відправляв на форонт стпочатку буржуйки, потім станки ДШК, і планує модернізувати бронетранспортер.