Головна Новини У Тернополі біля “Глобуса” поліцейські врізались в паркан, який посипався і пошкодив...

У Тернополі біля “Глобуса” поліцейські врізались в паркан, який посипався і пошкодив кілька авто

Аварія за участю поліцейських трапилась 17 липня близько 3 ранку. Службове авто врізалось в кам’яний паркан біля готелю “Глобус”, що на Будного. З паркану посипалось каміння на припарковані біля готелю авто. Кілька автівок побито.  Про ДТП редакцію “20 хвилин” повідомив тернополянин пан Володимир. – Вночі на Степана Будного поліцейське авто врізалось в паркан біля готелю “Глобус”. Огорожа розсипалась та сильно пошкодила кілька автомобілів. Там чоловік потерпілий з іншої області, – сказав тернополянин. На місці події побувала журналістка “20 хвилин”.

Біля найбільш побитого буса марки Mercedes, припаркованого на парковці готелю, його власник пан Сергій.

– Я із Черкаської області. В Тернополі планував зупинитись на кілька днів, – розповідає чоловік. – Я просто спав в готелі. Не бачив як це сталось. Мене та інших водіїв розбудили поліцейські через годину після аварії та сказали, що наші машини побиті. Ми написали пояснювальні записки, в яких вказали, що ми ночували в готелі та що мій транспортний засіб зазнав ушкоджень.

Окрім автомобіля Mercedes, незначні пошкодження отримали ще кілька авто, які були припарковані поряд. Їх водії кажуть, що відстоюватимуть відшкодування збитків, навіть якщо доведеться звертатись у суди.

Як повідомляють у прес службі управління патрульної поліції в Тернопільській області, аварія сталась під час переслідування поліцейськими автомобіля, водій якого порушив правила дорожнього руху.

– Сьогодні, близько 3 ночі, екіпаж патрульних, з ввімкненими проблисковими маячками, здійснював переслідування авто Mercedes Benz вулицею Степана Будного, водій якого порушив правила дорожнього руху, – говорить речник управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. – Відтак, у ході переслідування, патрульний не впорався з керуванням, внаслідок чого допустив наїзд на бетонну огорожу. На щастя, ніхто не постраждав.

На водія поліцейського авто Mitsubishi Outlander складено адміністративні матеріали за ст. 124 КУпАП (Порушення ПДР, що призвели до ДТП), та за ч. 1 ст. 139 КУпАП ( Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху). Рішення про відшкодування збитків прийматиме суд.