Головна Новини У Тернополі будуть нові дитячі садочки

У Тернополі будуть нові дитячі садочки

На черговій сесії Тернопільської міської ради прийнято рішення про виділення чотирьох земельних ділянок для будівництва нових закладів дошкільної освіти у Тернополі. Як заявив міський голова Тернополя Сергій Надал, також виділені кошти для замовлення проектно-кошторисної документації.

«Ці дитячі садочки будуть збудовані у нових мікрорайонах міста, а саме, у «Північному» та «Південному». Планується, що спорудження нових закладів дошкільної освіти буде проводитися в основному за рахунок коштів будівельних компаній, які зводять житлові будинки у цих мікрорайонах. Власне для цього земельні ділянки і були передбачені у Генеральному плані міста та плані зонування території», – розповідає Сергій Надал.

У 2019 році одними з головних завдань програми розвитку освіти Тернопільської міської територіальної громади є забезпечення доступу до дошкільної освіти шляхом розширення мережі дитячих садочків за рахунок будівництва нових, реконструкції існуючих будівель та сприяння відкриттю приватних дошкільних навчальних закладів, а також інших форм організації дошкільної освіти. І ця програма вже почала виконуватися.

Нагадаємо, виконавчим комітетом Тернопільської міської ради прийнято рішення про оголошення конкурсу на право оренди об’єкту комунальної власності, а саме нежитлової будівлі (колишнього дитячого садочку №1) на вул. Максима Кривоноса, 7а під розміщення приватного дошкільного навчального закладу.

Цього року за основними напрямками фінансування галузі освіти передбачено: відкриття додаткових груп, в тому числі у населених пунктах що приєднались до Тернопільської МТГ – с. Курівці, с. Чернихів. Збільшення місць у комунальних дошкільних навчальних закладах на 77 одиниць/

До слова, наразі у м. Тернополі функціонує близько 40 комунальних закладів дошкільної освіти.

Віра Сотник