Головна Новини У Тернополі будуть вихідні справжнього м’яса і крафтового пива

У Тернополі будуть вихідні справжнього м’яса і крафтового пива

Смачні та пізнавальні вихідні пропонують провести у Тернополі. Із 6 до 9 травня у дружній ресторації «Мамонт» триватимуть дні справжнього м’яса та крафтового пива. До уваги відвідувачів буде представлено пиво приватних пивоварень зі Львова, Запоріжжя, Києва, Закарпаття і Тернопілля.
«Зараз є багато маленьких крафтових пивоварень, – каже Ігор Леткий, один із співвласників «Мамонту». – У нас вже четвертий рік продається пиво з Великих Бірок. Його люблять не тільки в Тернополі, а й в інших містах. І стає все більше людей, які цікавляться крафтовим пивом. На ці вихідні, з 6 до 9 травня, ми представимо продукцію кращих пивоварень України. Крафтові пивоварні це маленькі пивоварні, які вручну контролюють всі процеси, пиво виготовляється за стандартами, з дотриманням технологій. Буде львівський театр пива «Правда», київська «Лісопилка» з брендом «Варвар», закарпатський бренд «Ципа» – вони минулого року виграли престижну європейську номінацію і визнані багатьма країнами, і воно доступне за ціною, буде пиво із Запоріжжя та дві місцевих пивоварні – з Козови та Великих Бірок. Є два сорти пива – ель та лагер, а вже вони можуть поділятися на різні види. Може бути пиво темне, напівтемне, з медовим смаком, з копченим присмаком, з травами тощо. Бокал 0,33 або 0,25 мілілітрів коштуватиме від 23 до 69 гривень.».
Для того, щоб тернополяни більше дізналися про крафтове пиво відбудеться ще дві лекції від місцевих пивоварів.
«Хочемо, щоб люди більше знали про крафтове пиво і проведемо дві лекції у суботу та вівторок о 18.00, – продовжує Ігор Леткий. – Все пиво поділяється на світле і темне або лагер та ель. У суботу Володимир Ярема з Козови розповідатиме про ель, а у вівторок буде власник пивоварні з Великих Бірок Микола Смачило, який розкаже про лагер.».
Пиво вимагає відповідного супроводу. Гостям закладу запропонують не тільки традиційну м’ясну нарізку, хлібні вироби чи солені горішки. На літньому майданчику у «Мамонті» облаштували також гриль-зону. Майстер із двадцятилітнім стажем Темур Фероян відтепер готує там свинину і курятину, а також овочі. А ще тернополяни можуть взяти участь у конкурсах, які організували у закладі з нагоди таких вихідних.
«У соцмережах проводимо паралельно два конкурси, – розповів Ігор Леткий. – Серед тих, хто зробить репост основної афіші нашого заходу буде розіграна порція шашлика і бокал пива. У цьому конкурсі буде декілька переможців: одні будь визначатися за кількістю лайків під постом і буде один рендомний вибір людини. Другий конкурс проведемо серед тих, хто виставить постер вихідних справжнього м’яса і крафтового пива у себе в профілі. Серед них розіграємо сет з курятиною, свинино та овочами, приготованими на грилі.».