Головна Новини У Тернополі банкір привласнював депозитні кошти клієнтів

У Тернополі банкір привласнював депозитні кошти клієнтів

Тернопільською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру службовій особі банку у вчиненні незаконних дій з документами на переказ та у зловживанні службовою особою службовим становищем.
Розслідуванням встановлено, що впродовж 2012-2017 років службова особа однієї з банківських установ, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, умисно, з корисливих мотивів, без відома та згоди клієнтів банку здійснювала незаконні дії щодо розпорядження коштами, які перебували на їх депозитних рахунках. У час сплати відсотків чи депозиту вибраного депозитного рахунку, жінка спрямовувала кошти на відкритий рахунок своєї матері, чи на свій особистий рахунок, а не фактичному власнику рахунку. На даний час відомо про привласнення нею коштів понад 35 283,96 грн, чим завдано збитків банківській установі на зазначену суму.
Триває досудове слідство у кримінальному провадженні за ч.2, ч.3 ст.191, ч.1, ч.2 ст.200, ч.1,ч.3 ст. 362 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, незаконні дії з документами на переказ (підробка), вчинена повторно, вчинення несанкціонованих змін інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, особою, яка має право доступу до неї, вчинені повторно).
Прес-служба прокуратури Тернопільської області