Головна Новини У Тернополі “альтернативних” котелень може не бути

У Тернополі “альтернативних” котелень може не бути

У Тернопільській міській раді звершила роботу комісія по розгляду та вивченню скарг щодо будівництва котелень на альтернативних видах палива, пишуть Тернополяни

Депутати рекомендують КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» призупинити всі роботи, пов’язані з будівництвом котелень, а виконавчому комітету провести по кожному з об’єктів громадські слухання.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук депутат, голова комісії з питань ЖКГ Іван Сороколіт.

– Після більше як місяць роботи по розгляду та вивченню скарг тернополян пов’язаних з встановленням на частині котелень міста котлів на альтернативних видах палива профільна депутатська комісія з питань ЖКГ одностайно (Іван Сороколіт, Галина Гевко, Сергій Лупак, Петро Ландяк, Тарас Білан) за активної участі депутатів Михайла Сиротюка, Юрія Штопка, Вікторії Шараськіної та інших прийняла наступне рішення (проміжне)

КОМІСІЯ РЕКОМЕНДУЄ:

1. Виконавчому комітету та КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» призупинити усі роботи пов’язані з будівництвом, підготовкою, запуском чи експлуатацією котелень на альтернативних видах палива і розпочинати їх лише після позитивних результатів місцевих громадських слухань, позитивних висновків екологічної експертизи, одержання усіх необхідних дозволів та окремого рішення міської ради по кожній з таких котелень.
2. Виконавчим органам влади провести по кожній з котелень завчасно анонсовані громадські слухання з залученням депутатів.

Сороколіт зауважив, що кінцеві висновки комісія надасть після завершення екологічної експертизи котелень, а також одержання усіх необхідних дозволів (на викиди та ін.) та завершення перевірок контролюючих органів.