Головна Новини У Тернополі – ажіотаж серед охочих вивчити китайську мову (Відео)

У Тернополі – ажіотаж серед охочих вивчити китайську мову (Відео)

19-річна Хоньянь Ху приїхала до України в рамках волонтерської програми. Тут дівчина навчає студентів педагогічного університету китайській мові. Китаянка розповідає, близько двох тижнів звикала до нової культури та звичаїв. Проте, тепер із задоволенням працює зі студентами.

Заняття проводить англійською, та одночасно посилено вчить українську мову, каже – щодня по кілька годин, повідомляє Т1

“Я дуже люблю своїх учнів. Вони дуже милі, стараються. Вони гарно працюють, щоб вивчити китайську. Вивчення алфавіту їм вдається добре. Вони гарно вимовляють усі літери. Мої колеги, що навчають китайської в Америці розповідають, американці погано вимовляють звуки. Їм це вдається важче”, розповідає волонтерка з Китаю Хоньянь Ху.

Задоволені незвичайною вчителькою і молоді студенти. Дівчата розповідають, як тільки дізнались про такі заняття, відразу ж записались на уроки, адже вважають, знати китайську мову модно та престижно.

“Англійська, французька та німецька – це уже звичні мови. Є багато в цьому спеціалістів. А китайська – це мова прогресу. Багато контрактів укладається саме з цією країною, тому я думаю, що буде велика потреба в таких спеціалістах”, каже студентка ТНПУ ім.В.Гнатюка Катерина.

У ВУЗі кажуть, повідомлення про такі заняття китайською серед студентів викликало справжній ажіотаж. В перші ж дні прийшло 200 заявок на проходження курсу. Та для всіх місць не вистачило. На разі лиш сотня студентів та кілька викладачів ходять на заняття двічі на тиждень. В одній групі займається до 20 чоловік.

Триватимуть такі заняття до кінця літа. А з вересня планують організувати наступний набір. Щоправда, поки лише для студентів та викладачів педагогічного університету. Та якщо буде попит, рамки проекту можуть розширити.

Тетяна Муран, Віталій Куземко, Павло Верхолюк, Т1 Новини.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rP4N9LfzWeE&w=560&h=315]