Головна Новини У січні подорожчає проїзд у тролейбусах і маршрутках

У січні подорожчає проїзд у тролейбусах і маршрутках

Вартість проїзду у громадському транспорті у січні зросте на одну гривню. У тролейбусах повний квиток коштуватиме 3 гривні, у маршрутках – 4 гривні. Для студентів та школярів проїзд в обох видах транспорту становитиме 2 гривні, для пенсіонерів та інших пільговиків залишиться безкоштовним. Рішення щодо підняття тарифів прийняли під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради 28 грудня. Нові тарифи вступають у дію з 10 січня.

Начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський зазначив, що підняти тариф змушені через високу вартість електроенергії, яка з січня знову підніметься і через підвищення мінімальної зарплати. За словами міського голови Сергія Надала при діючій ціні на електроенергію собівартість проїзду в тролейбусі становить 3 гривні 13 копійок, а з січня2017 року, відповідно до Постанови Національної комісії ще підніметься, і тоді собівартість буде 4 гривні 18 копійок. Якщо Тернопіль і надалі хоче розвивати тролейбусну мережу, будувати нові лінії та закуповувати тролейбуси, то іншого виходу, як піднімати тариф немає. Заступник міського голови Владислав Стемковський додав, що місто стало заручником рішення Нацкомісії.

«Дві третіх вартості проїзду – це ціна електроенергії, – каже Владислав Стемковський. – Національна комісія підняла тарифи на електроенергію для КП «ТЕТ», і ми в даній ситуації мусимо теж піднімати вартість проїзду в електротранспорті.».

Щодо підвищення вартості проїзду в автотранспорті, то міський голова зазначив, що є розрахунки управління економіки міської ради, відповідно до яких собівартість квитка в маршрутці становить 4 гривні вісім копійок. Як зазначив Сергій Надал, це рішення не подобається виконкому, але уникнути його вже не можливо.