Головна Новини У Скоморохах на Тернопільщині діти та молодь змагалися у тереновій грі «Легенда...

У Скоморохах на Тернопільщині діти та молодь змагалися у тереновій грі «Легенда УПА»

Понад сто гравців з восьми команд взяли участь у тереновій грі «Легенда УПА», яка 19-21 травня відбувалася у селі Скоморохи Великогаївської громади.

Цьогорічна гра стала сімнадцятою з часу заснування. Присвятили її Головнокомандувачу УПА, Провіднику ОУН, Герою України Роману Шухевичу.

Організував «Легенду УПА» Молодіжний націоналістичний конгрес. До проведення заходу також долучилися волонтери «Української команди» з Тернопільщини.

Учасники гри змагалися у таких номінаціях: кращий рій табору; ватра знайомств; пейнтбол; туристична техніка; теренова гра; інтелектуальний змаг.

Привітав учасників народний депутат, лідер волонтерського штабу «Українська команда» на Тернопільщині Микола Люшняк.

– Шановні учасники патріотичної гри «Легенда УПА»! Вітаю вас з початком багатовікової традиції, яку ви продовжуєте. Наші козаки на Січі також навесні так збиралися, щоб вчитися, воювати та захищати рідну землю. Ви бережете цю традицію і передаєте її наступним поколінням. Гордіться своєю нацією, своєю Батьківщиною. Любіть її і захищайте! Слава Україні!  наголосив Микола Люшняк.

 «Легенда УПА» – гра, яка дуже добре відображає силу українського духу, каже волонтер «Української команди» Віталій Шафранський.

– Так, це гра! Так, тут є переможці! Але тут немає тих, хто програв! У тереновій грі «Легенда УПА» завжди перемагає український дух. У народі кажуть, що в здоровому тілі – здоровий дух. Та ми, українці, завжди виділялися тим, що був український дух, який дбав українським розумом про українське тіло,  зазначив Віталій Шафранський.

Переможцями в обласній тереновій грі  «Легенда УПА» стали:

1 місце – ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою;

2 місце – Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст;

3 місце – Чортківська ЗОШ №5 І-ІІІ ст.

Фото: Керівник ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою підготовкою» Вадим Ластовецький та народний депутат України Микола Люшняк