Головна Новини У серпні поліцейські уважніше пильнуватимуть водіїв

У серпні поліцейські уважніше пильнуватимуть водіїв

За сім місяців цього року на дорогах області трапилося 1048 аварій. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їх кількість зросла на 38%. Тішить тільки те, що поменшало людей, які загинули в аваріях. Минулого року за сім місяців було 43 смертельні випадки, а цього – 33. У Тернополі за дотриманням ПДР з березня слідкують патрульні. За даними начальника Управління патрульної поліції Володимира Струка, з 12 березня до 3 серпня в місті сталося 425 аварій, з них – 102 з потерпілими та 8 людей загинуло. Основні причини дорожньо-транспортних пригод: перевищення швидкості та недотримання дистанції. Відповідно до оновленого законодавства, поліцейські не мають права зупиняти автомобіль, якщо водій не порушив правил дорожнього руху. Тому є випадки коли люди сідають за кермо у нетверезому стані, оскільки переконані, що не порушать правил і їх ніхто не зупинить. У результаті за сім місяців кількість ДТП за участю нетверезих водіїв збільшилася вдвічі: із 43 у минулому році до 87 – в цьому.

Щоб зменшити аварійність на дорогах та попередити порушення правил дорожнього руху, проведуть місячник безпеки руху. Розпочнеться він 8 серпня.

«Ще в січні ми побачили проблематику з ДТП, – розповів Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. – Ми розробили програму щодо зменшення аварійності: залучили ЗМІ, громадськість, органи місцевого самоврядування, органи державної влади до профілактичних заходів. По Тернополю практично на кожному пішохідному переході вже влаштовано додаткове освітлення, в місцях з найбільшою аварійністю встановлено лежачі поліцейські та шумові полоси. А з 8 серпня по всій державі буде проводитися місячник безпеки руху. Ми будемо проводити великий спектр різних заходів з участю патрульної поліції, всіх підрозділів національної поліції. Будемо освітлювати цю тематику дуже детально і робити максимально заходів, щоб зменшити аварійність на дорогах та довести до громадян, пішоходів, водіїв інформацію про те, що необхідно дотримуватися правил дорожнього руху, необхідно берегти одне одного на дорогах, берегти дітей та близьких, які є учасниками дорожнього руху. Цей місячник будемо активніше працювати, будемо деколи зупиняти водіїв, щоб привітатися, вручити пам’ятку водію про те, що треба дотримуватися правил дорожнього руху. Не буде ніяких переслідувань: «Де вогнегасник?» чи щось подібне. Ми повинні бути з водіями і пішоходами партнерами. Зараз маємо можливість на рівні області залучити всіх працівників поліції для регулювання дорожнього руху. Кількість патрулів та нарядів буде збільшено майже вдвічі. Вони проводитимуть в основному роз’яснювальну роботу з учасниками дорожнього руху.».