Головна Новини У селі на Тернопільщині півтора місяці люди живуть без електроенергії

У селі на Тернопільщині півтора місяці люди живуть без електроенергії

Від 2 червня жителі вулиці Зарічної села Верняки Збаразької громади живуть без світла. Тоді, під час негоди, вітер повалив дві електроопори. Про це повідомив місцевий житель Володимир Панасюк.

За його словами, лінія електропередач проходить через місцевий ставок, пише Суспільне.

“Ці опори неможливо замінити на даний час через те, що вони у воді. Ми телефонували у Забразький РЕМ – районну електромережу до диспетчера. Він нас перенаправив до головного інженера. Ми спілкувалися із заступником, який відповів, що хто-зна, коли вдасться вирішити це питання. Я вже звертався у земельний відділ Збаразької міської ради. Був створений проект спорудження лінії електропередач в обхід ставка, але його не погодили під час виконкому. Просто немає вже сил”, – каже Володимир Панасюк.

Чоловік розповідає, що через відсутність електроенергії із села почали виїжджати люди.

“От старші люди залишилися без світла та води, то донька забрала їх до Тернополя. Ми із сусідом не маємо куди виїжджати, то взяли в кредит генератори. Але це не вихід, бо він споживає у годину 1,5 літри бензину. Однієї години не вистачає, щоб обійти господарство, набрати води. У нас ламається техніка – котли, холодильники”, – каже місцевий житель.

Проект спорудження нової лінії електропередач в обхід ставка готовий і його планують розглянути на під час засідання виконавчого комітету Збаразької міської ради 13 липня. Про це розповіла начальниця відділу містобудування і земельних відносин Збаразької міської ради Ольга Мартиненко.

“До нас представники РЕМу звернулися за погодженням після попереднього засідання виконавчого комітету. Ми їм вказали на деякі недоліки. Лінію електропередач вони хотіли вести навпростець. Проте, згідно з генеральним планом Верняк, там передбачений спортивний комплекс та стадіон. Ми порекомендували їм перенести цю електромережу біля дороги. Вони внесли зміни і ми отримали перероблений проект. На 13 липня заплановано засідання виконкому, на якому мали б погодити цей проект. Тобто ми зі своєї сторони зробили усе можливе і максимально швидко. Решта – робота РЕМу”, – каже Ольга Мартиненко.