Головна Новини У селі на Тернопільщині подружжя фермерів вирощує овець унікальної породи

У селі на Тернопільщині подружжя фермерів вирощує овець унікальної породи

Юрій і Любов Захарчук з невеликого села Шманьківці Чортківського району займаються вирощуванням незвичайних овець каракулевій породи.

Спільно з дружиною Юрій придбав майно колишнього колгоспу – стайню, що перебувала в повному запустінні. Підприємці зробили в ній ремонт: реконструювали, провели утеплення, облагородили територію.

Зараз під дахом реконструйованого приміщення мешкають 40 кіз, 2 корови, 150 овець, 2 осла і домашня птиця, інформує Фермер.

Перших овечок Юрій закупив у гуцулів в 1983 р. На промислові обсяги виробництва вийшли в 90-і роки. За паї купили занедбану і стару конюшню, 17 га земель і оновили овече стадо. Щоб привезти племінних баранів, довелося їхати в «Асканію-Нову». Тепер в господарстві вирощуються вівці каракулевій породи, є попит як на шерсть, так і на саму баранину, сказав Юрій Захарчук. У вівчарів Буковини Юрій Захарчук навчився приготування бринзи.

М’ясо підприємці реалізують ресторанам і студентам арабських країн. Бринза добре продається в Чернівцях, Львові, Тернополі, Чорткові та інших районних центрах області. Овечу вовну купують народні умеліци з Івано-Франківської області для виготовлення ліжників, светрів, рукавиць і шкарпеток.

Джерело: Думай.