Головна Новини У селі Жабиня діти навчатимуться у сучасно облаштованому садочку

У селі Жабиня діти навчатимуться у сучасно облаштованому садочку

У Зборівського районі, у селі Жабиня, відкрили дитячий садочок «Журавлик». Дошкільний заклад розрахований на 30 малюків. Вже сформована перша група.

«Це єдиний садочок у нашому селі. У сусідніх населених пунктах також немає дошкільних закладів. Відповідно діти не мали можливості ходити в садочок. Колись у Жабині був дошкільний заклад, його закрили у 1991-му році. І з того часу чекали на відкриття садочка», – каже директор дитячого дошкільного навчального закладу «Журавлик» Наталія Мотрук. – «Наш садочок розрахований на одну різновікову групу. На даний час у нас є 16 дітей віком від 3 до 5 років. Усі вихованці із с. Жабиня, згодом можуть бути і діти з Кального. Адже наш заклад знаходиться на території Кальненської сільради, яка охоплює ці два населені пункти».

На капітальний ремонт садочка «Журавлик» у 2016 році за поданням народного депутата України Тараса Юрика з Фонду соціально-економічного розвитку було виділено понад 200 тисяч грн державної субвенції. Окрім цього, були залучені кошти з Державного фонду регіонального розвитку.

За ці кошти в приміщені були здійснені ремонтні роботи. «Проведені водозабезпечувальна система, опалення, чого раніше не було. Зробили котельню в окремому приміщені, є резервний котел, батареї всюди поставлені», – каже Наталія Мотрук. Також облаштовано ігрову кімнату, спальню, роздягальню, спортивно-музичну залу. Встановлений санвузол та кухня.

«На сьогоднішній день бачимо результат спільної роботи – громади, яка була активною, та влади, яка почула проблему і знайшла кошти. Тішуся за дітей, які будуть мати можливість навчатися в гарному, по-сучасному облаштованому дитячому садочку», – підкреслив народний депутат України, голова Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тарас Юрик.

За словами голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, наступний рік в області буде ключовим з точки зору залучення коштів місцевих бюджетів. Частка співфінансування по фонду регіонального розвитку складатиме 30%. «Торік ми відкрили кілька садочків на території області, які стали функціональними. Цього ж року лише по лінії фонду регіонального розвитку плануємо ще близько 10 садочків. І це, власне, буде одним із найкращих показників з точки зору розвитку соціальної інфраструктури на території області», – зазначив Степан Барна.