Головна Новини У селі Бодаки половина церковної громади перейшла в ПЦУ

У селі Бодаки половина церковної громади перейшла в ПЦУ

Рішення про перехід до Православної Церкви України прийняла частина віруючих у селі Бодаки, яке належить до Вишнівецької ОТГ.Перше Богослужіння українською мовою у місцевому храмі відбулося 14 березня 2021 року.

Днем раніше у селі відбулись збори релігійної громади святителя Миколая, де половина віруючих остаточно ухвалила рішення про перехід до ПЦУ, повідомляє TeNews.

Наступний крок – заява на реєстрацію громади ПЦУ.За словами настоятеля новоствореної парафії протоієрея Олега Кухарука, рішення про перехід громади в Православну Церкву України визрівало роками.Зборам передував збір підписів за перехід з Московського Патріархату в Українську Церкву.

Тоді «за» виступила більша частина громади, проте на зборах голоси присутніх поділилися навпіл.Процес поділу й переходу громади відбувся цивілізовано не без участі голови громади Володимира Кравця. Сторони домовились про почергові Богослужіння у храмі.За присутності голови громади, старости села та представників обох релігійних громад у храмі провели інвентаризацію.Нагадаємо, що Бодаки – патріотичне село на Тернопільщині, батьківщина десятків борців за волю України. Кілька років поспіль неподалік в урочищі Зімно відбуваються молитовні заходи з ушанування українських Героїв.

Позаторік у рамках візиту на Тернопілля тут побував Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній. У співслужінні численного духовенства в місцевій каплиці першоієрарх звершив Божественну Літургію та освятив хрест на могилі борців за волю України.