Головна Новини У садивному центрі Колиндянського лісництва кипить робота (Фото)

У садивному центрі Колиндянського лісництва кипить робота (Фото)

Хоча й пору садіння й висівання лісу завершено, в лісівників попереду чимало клопотів. Зокрема, в теплично-парниковому та насінницькому господарстві Колиндянського лісництва державного підприємства «Чортківське лісове господарство», завершено роботи з живцювання декоративного садивного матеріалу та пересадки укорінених живців у школи.
Як поінформував інженер лісових культур ДП «Чортківський лісгосп» Василь Горбуль, у тепличному комплексі з живцювання декоративних порід завершили роботи. Зокрема, всього заживцювали 29 порід декоративного посадматеріалу в кількості 17 тисяч штук.
У школах, площею 0,0622 гектари, закладено 5,3 тисячі штук декоративних саджанців різноманітних порід (23 породи – прим.)
Разом із тим, роботи тут вистачає, адже чортківські лісівники планують розширити садивний центр з вирощування декоративного посадматеріалу, зокрема збільшити площу шкільного відділення і мати змогу висаджувати укорінені живці на дорощування та отримувати декоративні саджанці відповідних розмірів та якості.
На фото: сезон дощів не дає ні на мить перепочити працівницям Колиндянського лісництва Даниїлі Кухар та Марії Глух, відтак величезна площа садивного центру лісництва потребує постійних доглядів за садивним матеріалом, як у тепличних, так і в шкільних відділеннях центру з вирощування декоративних порід.
,