Головна Новини У райцентрі Тернопільщини нова сучасна автобусна з сучасними інженерними комунікаціями

У райцентрі Тернопільщини нова сучасна автобусна з сучасними інженерними комунікаціями

Донедавна в м.Теребовля функціонувала збудована в 70-х роках минулого століття автобусна станція павільйонного типу. Приміщення було старе та не відповідало вимогам. Зважаючи на це, в ТОВ «Тернопільавтотранс 16100» було прийнято рішення про його реконструкцію. Зі слів представників автотранспортного підприємства, серед усіх районних центрів вибрано саме Теребовлю, оскільки тут місце розташування автостанції дуже зручне: знаходиться обабіч центральної дороги, недалеко від центру, поряд всі адміністративні будівлі, пише Погляд.
Проект з реконструкції автостанції на місці будівлі павільйонного типу, розроблений ПНПВП «Євростиль» (м.Тернопіль), реалізовано за власні кошти ТОВ «Тернопільавтотранс 16100».
Як зазначив підрядник ФОП Іван Повшок, роботи з реконструкції розпочались минулого року. Від початку робіт й до їх завершення пройшов рік. Зокрема півроку тривали будівельні роботи, інші 6 місяців – оздоблювальні.
Згідно з проектом автобусна станція оснащена всіма сучасними інженерними комунікаціями, а це система опалення (газовий теплогенератор, який подає тепло та підігріває воду), водо- та електропостачання, комп’ютеризація, диспетчеризація та автоматизація. Також реконструйована будівля відповідає усім санітарним нормам. Тут є вбиральні як для персоналу, так і для відвідувачів. Вона зручна і для людей з обмеженими фізичними можливостями: є пандус та спеціальна вбиральня для осіб з інвалідністю.
Власне сьогодні оновлену автостанцію урочисто відкрили для послуг пасажирів. Приміщення за українським християнським звичаєм освятив парох міської церкви Св.Миколая о.Іван Сивак.

Зазначимо, кожного дня з автобусної станції відправляється майже 200 автобусів. Вона є другою після автостанції міста Тернополя, де проведені такі сучасні ремонтні роботи.