Головна Новини У районних моргах гниють тіла – жахливі наслідки «поправки Лозового»

У районних моргах гниють тіла – жахливі наслідки «поправки Лозового»

Це фільм жахів у реалі. Коли тіло рідної вам людини гниє під роєм мух у морзі, бо там немає холодильних камер, а суддя, який мав би винести ухвалу на розтин – у відпустці… і це 21 століття, 2018 рік, ви у державі, яка позиціонує себе як європейську. То ви не можете вкласти собі в голові, що це реальність. Це може бути лише сном або фільмом…

На світлині Йосип Дроздовський з Старосамбірщини, який кілька днів не міг забрати тіло своєї убитої (ще у понеділок, 6 серпня) двоюрідної сестри із Жидачівського моргу. У морзі не видають тіло, бо ще не провели розтину. Розтин не провели, бо немає ухвали суду («поправка Лозового»). Немає ухвали суду – бо суддя у відпустці. Суддя у районному Жидачівському суді одна, і та відряджена з Донеччини. Вона має право на відпустку. У суді 4 вакантні посади суддів! Нема суддів! Нема кому здійснювати судочинство.

У таких випадках клопотання про розтин скеровується в Апеляційний суд області, а там вирішують який інший районний суд може винести ухвалу. Це в’язка бюрократична тяганина, якщо вона буде здійснюватися згідно інструкцій (поштою ітд) то триватиме тижнями.

Можливо, це можна було б ще якось винести, як би не відсутність холодильних камер у районних моргах. Тіла ГНИЮТЬ! Окрім убитої жінки, в Жидачівському морзі знаходилося тіло 12-річного хлопчика, який покінчив життя самогубством. Як ви думаєте, що відчувають його батьки, знаючи що їхнє дитя там розкладаються?

Поправка Лозового! Я не знаю, що там робиться у кармі того Лозового і тих депутатів, яке проголосували це лайно! Думаю, та карма підіпсута як ті тіла , що гниють через дурнуваті рішення, ефективна реалізація яких не передбачена.

Я не маю юридичної освіти і, можливо, не можу осмислити глибину важності рішення щодо тих ухвал суду. До 15 березня цього року для розтину було достатньо постанови слідчого. Після цієї дати – ухвала суду…. Так от, може там є якась вища гуманістично-правова сутність, хз. Але холодильники в моргах! Це якесь дрімуче Середньовіччя – в 21 столітті нема холодильників у моргах…

Дорогі урядники всіх гілок і рівнів, це ваша відповідальність. Ми вчора дізналися, що холодильна установка коштує ….25 тисяч гривень. ГРИВЕНЬ – напишу великими, мо хто не усвідомив. Це копійки для бюджетів.
Я помітила, що наші урядники якось так не паряться загробною сферою. Певно думають, що то вже в компетенції Бога. Хай він обладнує морги і налагоджує ситуацію з труповозками.

Олександр Ганущин Володимир Гірняк Oleg Synyutka з кожним із вас ми говорили про проблему труповозок, кожен з вас робив вигляд, що стурбований проблемою і збирається її вирішити. минув десь рік. І що? у цьому напрямку не вирішено нічого! від слова “зовсім”! тіла далі лежать на дорогах годинами…

А в районних моргах тіла гнють дняти і тижнями. Може займетеся нарешті мертвими, хоча б з поваги до загробної дійсності, якщо на свої обовязки наплювати!?

Дорогі народні депутати (тегаю, кого пригадую) Микола Величкович Михайло Хміль Оксана Юринець Богдан Дубневич Ігор Васюник зробіть щось з тією поправкою Лозового. якось від-поравте її.

Вчора, після нашого з колегами приїзду в Жидачів, швидко знайшлася ухвала (її виніс Миколаївський суд) , розтин ввечері провели і нині жінку вже похоронять. Ухвала для розтину хлопчика має бути до обіду. Але ми не можемо робити за вас, депутати, урядники, вашу роботу. Ми не можемо постійно їздити і допомагати людям у біді. Ми не “чіпи і дейли”. Щось зможемо ,а щось ні. Виконуте свою роботу, пильнуйте за порядком в країні. Дбайте про живих і не забувайте про мертвих

На фрагменті відео (за посиланням https://www.facebook.com/toribal/posts/10217083713708873) судмедексперт жидачівського моргу Володимир Гаврущенко. Він говорить про те, що 2 роки вже пишуть листи щоб чиновники виділили кошти на холодильники. Він нас до моргу не пустив, ми зняли середину крізь отвір над дверима. Ми питали чому такий сморід коло моргу. У нього не було виходу, він мусив пояснити. Тому Iryna Mykychak будь ласка, не застосовуйте репресій щодо нього. Він вів себе дуже достойно!

П.с. І ще важливий нюанс допишу. Експерт пояснив нам, що якщо тіло розкладене, то знижується достовірність встановлення причин смерті. Тобто гниття може навіть «сховати» ознаки злочину!

Віка Балицька (https://www.facebook.com/toribal…)