Головна Новини У Почаївській Лаврі спростували інформацію про зараження коронавірусом в обителі

У Почаївській Лаврі спростували інформацію про зараження коронавірусом в обителі

Братія Свято-Успенської Почаївської Лаври на чолі з намісником митрополитом Володимиром опублікувала коментар з приводу неправдивої інформації, яку поширили українські ЗМІ щодо зараження коронавірусом в обителі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Повідомляємо вам, що в нашій святій обителі богослужіння відбуваються відповідно до Статуту, випадків зараження коронавірусом не зафіксовано», — йдеться у зверненні.

Деякі українські видання поширили інформацію з посиланням на президента Молдови Ігоря Додона «про чотирьох паломників з Молдови, які відвідували Почаївську Лавру і повернулися додому інфіковані цим вірусом».

«Але ніяких посилань не наводиться на офіційні інформаційні ресурси Президента або інші органи влади Молдови. Журналістам, які поспішають поширювати такі новини без належної перевірки, нагадуємо про такі поняття, як совість і відповідальність, — зазначають в Лаврі. — Подача новин, що стосуються релігійного життя, в такому контексті віруючих людей від відвідування богослужінь не спинить, а навпаки посилить невдоволення і недовіру до влади, так як люди будуть вважати, що це влада таким чином намагається впливати на свідомість людей, перешкоджаючи їм відвідувати храми».

Окрім того братія Святої обителі з розумінням констатувала, що «через обмежувальні заходи багато з вас не зможуть відвідати свою улюблену Почаївську Лавру в цей Великий Піст», але у кожного лишається можливість «молитися на тому місці, де кожен з нас перебуває, і підтримувати один одного і словом, і ділом під час цих випробувань».