Головна Новини У Почаївській Лаврі поширюють ідеї Новоросії і сепаратизму

У Почаївській Лаврі поширюють ідеї Новоросії і сепаратизму

почаївська лавраДо редакції сайту Реально звернулася паломниця, яка цьогоріч побувала на Тернопільщині, а саме в Свято-Успенській Почаївській лаврі, і була вражена тим, що літературу яка пропагує ідеї Новоросії розповсюджують у святому місці.

“Для духовного очищення і моральної підготовки до світлого свята Христового Воскресіння, в період Великого Посту маю звичку відвідувати відомі християнські духовні центри, святині і монастирі. Цього року мій вибір випав на Почаївську Свято-Успенську лавру. Маючи у запасі 3 вільних від роботи дні, вирішила провести їх на Святій Горі, у монастирському готелі. Одразу хочу висловити своє захоплення від інтер’єру і екстер’єру храмів та обслуговування в готелі… але на цьому, напевно, мої позитивні враження закінчились…
Маючи деякі наукові напрацювання в галузі історії та релігієзнавства, не могла не ознайомитись зі здобутками у цій сфері насельників Почаївської Лаври, яка здавна відома у видавничій справі” – пише пані Галина.

---- (1) --

“Можете уявити той шок, який я відчула, перечитуючи список використаних джерел книги «Розкольницькі рухи в українському православ’ї у ХХ-ХХІ століттях», де був вказаний сайтwww.novorossia.org (книга видана, між іншим, за благословенням митрополита Почаївського). Але дивує рік випуску книги і початку роботи сайту: 2009, коли звичайному обивателю навіть і не снилась військова агресія Росії проти України і створення т.зв. «Новороссії». Звідки ж «святі отці» знали про це і ще тоді користувались сепаратистським сайтом?! Воно тепер і не дивно, чому УПЦ передала дві Кримські єпархії разом з майном Російській Православній Церкві, чим, по-суті, визнала анексію півострова…
Не зумівши стримати емоції, пішла з’ясувати ситуацію у іконно-книжкову лавку, де придбала книгу, однак відповідь жінки-продавця мене ще більше розчарувала:
– А що нам робити? Ми тих книжок не пишемо і не читаємо. Що нам привезуть, тим і торгуємо.
Пізніше, коли поряд нікого не було, жінка зізналась, що працівники не обговорюють такі питання, бо бояться за своє робоче місце, оскільки знаходяться під постійним контролем (як місцевих охоронців-козаків, так і своїх колег). Деяких з них, каже продавець, навіть виганяють з роботи за активну проукраїнську позицію чи критику суперечливої, в деяких моментах, позицію УПЦ.
– А де потім роботу знайти? В Почаєві все крутиться навколо Лаври. Весь бізнес і місцева влада контролюються нею. Тому краще не псувати взаємини з Лаврою,- додала вона і порадила прочитати ще кілька «духовних» книг з їхньої лавки. Не буду вдаватись в подробиці, просто наведу окремі маразматичні цитати з них, де і Путіна, і Сталіна, і царя-імператора згадують. Висновки робіть самі…”:
«… Пока у России есть ядерное оружие, судьба Ирака нам не грозит. …Что же еще ждет бедную Украину? Во всяком случае, ясно, что ничего хорошего.
«…В программе движения УНА-УНСО, … : пригласить в Киев на постоянное жительство не кого-небудь, а Далай-ламу Четырнадцатого…»
«… Говоря же о сверхзадаче «оранжевой» постановки, не нужно втягиваться в дискуссии: хороший Путин или плохой, стоит его защищать или не стоит. Эти дискуссии уводят в сторону, следовательно, тоже на руку манипуляторам. Защитить мы должны не конкретно Путина, а в его лице законную власть, воспрепятствовать предательскому перевороту, не дать разрушить Россию и Русскую Православную Церковь…»
«Приход антихриста приближается и уже очень близок… Но перед его приходом Россия должна возродится, хотя и на короткий строк. И царь там будет избран самим Господом. И будет он человеком горячей веры, глубокого ума и железной воли»
«…В последние времена в России будет монархия. Это вызовет во всем мире враждебную реакцию. Враги поползут на Россию яко прузи (саранча). Разве это война? Вот будет война, когда на Россию весь мир вооружится. И действительно, антихрист представит Россию как врага мира…»
«… Как нельзя разделить Пресвятую Троицу Отца и Сына и Святого Духа, это един Бог, так нельзя разделить Россию, Украину и Белоруссию. Это вместе Святая Русь. Знайте, помните, не забывайте.
В городе Киеве никогда не было Патриарха. Патриархи были и жили в Москве…».

--- -------- --------- ---------- --------------- звантаження