Головна Новини У Почаївській лаврі відступили від “заповідей” патріарха Кирила? (відео)

У Почаївській лаврі відступили від “заповідей” патріарха Кирила? (відео)

почаївська лавраПочаївська лавра УПЦ МП, що на Тернопільщині відійшла від «заповідей Кіріла» і почала благословляти українських військових, які прийшли з війни із Росією в коротку відпустку.

18 січня група військових 95-ї Окремої аеромобільної бригади прибула до Почаєва. Тут солдати отримали благословення та приклонилися до чудотворної ікони Матері Божої Почаївської.

«Ми приїхали в святе місце, помолитися за побратимів, які зараз виконують бойові завдання. Помолитися за мир на нашій землі Україні. Ми також виконували бойові завдання в зоні антитерористичної операції близько 8 місяців. Попросили благословення і основна мета це спасіння душі кожного військовослужбовця. Хоч це Українська православна церква московського патріархату але без всяких проблем і нюансів отці поблагословили  кожного військовослужбовця, -каже майор Сергій Дзюба, заступник командира з виховної роботи 13-го аеромобільного батальйону 95 ОАМБ. –  Благословіння на нашій стороні, тому що ми на своїй території, ми виступаємо за нашу країну,  ми вважаємо, що Бог на нашій стороні»

Нагадаємо, що під час конфлікту більше 18 громад УПЦ МП із Західних областей перейшли до Київського патріархату, а декі священники УПЦ МП відмовлялися ховати загиблих під час АТО солдатів української армії.

Тож очевидно, що в УПЦ МП не все так гладко як здається, і її «стовпи» на Західній Україні йдуть не за керівною волею провідників церкви, а за паствою і починають маленькими кроками по-іншому ставитися до збройного конфлікту на Сході, який очевидно може стати лінією розколу.