Головна Новини У Почаєві хочуть ввести надзвичайний стан

У Почаєві хочуть ввести надзвичайний стан

Влада Кременецького району на Тернопільщині, де розташоване місто Почаїв і Почаївська лавра, хочуть ввести надзвичайний стан через різке зростання захворюваності на коронавірусів. Про це повідомив керівник районної держадміністрації В’ячеслав Онишкевич, пише ВВС

За його словами, в районі спостерігається критичне зростання випадків COVID-19.

За останню добу в районі зафіксували 27 нових випадків хвороби, а 20 з них в місті Почаїв і передмісті – селищі Старий Почаїв.

“Є різке зростання, в районі вже 110 підтверджених результатів. Якщо за п’ять днів ситуація не зміниться, то звертаємося до області ініціювати процедуру введення надзвичайного стану”, – розповів ВВС News Україна чиновник з місцевої влади.

Співрозмовник зазначив, що на місці не розуміють, як зупинити спалах, і не мають для цього сил і засобів. А допомога з області і Києва не надходить.

З 22 квітня влада району повністю заборонила в’їзд і виїзд жителів Почаєва через спалах коронавірусу в містечку на 8000 чоловік. Також на карантин закрили Почаївську лавру. Тоді хворих було 43, а сьогодні вже близько 80.

Основним вогнищем спалаху коронавірусу в місті може бути Почаївська лавра. Однак це не можуть перевірити через відмову настоятеля співпрацювати з лікарями.

Незважаючи на карантин Лавра не закривалася на Вербну неділю та Великдень і проводила літургії з великою кількістю парафіян, в зв’язку з чим було розпочато кримінальне провадження.