Головна Новини У Почаєві помітили авто з дипломатичними номерами Російської Федерації

У Почаєві помітили авто з дипломатичними номерами Російської Федерації

Вчора майновий комплекс Почаївської лаври знову перейшов у державну  власність України, про це повідомила перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова.

Рішення державного реєстратора у міністерстві Юстиції оскаржував Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник.

За словами заступника міністра Юстиції рішення про передачу комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного корпусу) відбувалося з порушеннями вимог чинного законодавства. За цим фактом вже порушено кримінальне провадження, а дії реєстратора скасовано комісією Мінюсту, а реєстратору  забокований доступ до рестру майнових прав.

І тільки міністерство Юстиції озвучило факт переходу святині у державну власність, як у Почаєві сьогодні помічено автомобіль з дипломатичними номерами посольства Російської Федерації.

Що ж роблять в суботній день представники посольства РФ на краю Тернопільської області. Напевно, дають консультації та вирішують питання, як повернути в силу рішенння державного реєстратора та затягнути процес повернення Лаври. Але чи знайдеться в області ще один реєстратор, який погодиться віддати в руки УПЦ МП українську національну Святиню?

сьогодні священники УПЦ МП вже заявляють про можливу судову тяганину з приводу скасування рішення про оренду до 2052 року комплексу споруд Почаївської лаври.