Головна Новини У Почаєві знову книжковий скандал: в Лаврі продають сепаратиські розмальовки для наймолодших

У Почаєві знову книжковий скандал: в Лаврі продають сепаратиські розмальовки для наймолодших

почаївська лавраУ Почаївській Лаврі, в самому серці Тернопільщини зневажають представників інших від УПЦ МП християнських церков, та пропагують російську агресію проти України. 

У верхньому храмі Почаївської Лаври висить оголошення. На ньому відкрито заявляють: “католикам, протестантам і нехрещеним тут не місце”. І молитися за них монахи не збираються. Така відкрита агресія до співбратів у Христі, релігієзнавців наштовхує на сумний висновок — Православна церква Московського патріархату уподібнюється секті.

Поняття секти в нас не визначене чинним законодавством, але на сьогодні церква має всі ознаки такого сектантського діяння. Одна з ознак — оголошення себе єдино-істинним, а світ — ворожим до цієї істини,
— розповідає релігієзнавець Олександр Саган.

У книжковій крамниці на території Лаври продають цікаву розмальовку для дітей. На сторінках розмальовки християнський подвиг: діток закликають пишатися своєю Батьківщиною — Росією і її доблесними вояками, а також провокують агресію і моралізують вбивство.

Психологи таку книжку називають технологіями впливу і маніпуляції. У Лаврі продавці коментувати — як книжка накладом у 5 тисяч штук і надрукована у Москві потрапила у Тернопільську область, відмовилися. Прес-секретар УПЦ МП єпископ Климент відскановану книжку аргументом для коментаря не вважає. І натякає — журналісти підкинули у монастир це видання.

В УПЦ МП вважають, що журналісти підкинули книгу. А ще у Почаєві ходять чутки, що тут начебто проклинають вояків АТО.

Джерело: Телеканал новин “24”