Головна Новини У поліції розповіли про криміногенний стан в області

У поліції розповіли про криміногенний стан в області

Поліція Тернопільщини останніх шість місяців працювала у напруженому режимі. Про це на прес-конференції заявив начальник ГУНП в області Олександр Богомол. На початку року некомплект особового складу становив 25%. На сьогодні ця цифра скоротилася до 18% і вакантними залишається 309 посад.

На десять відсотків зросла за півроку на території області злочинність. В основному, каже Олександр Богомол, цей ріст відбувся за рахунок латентних правопорушень, які не фіксуються заявами та повідомленнями про їх вчинення, а розкриваються оперативно-розшуковими заходами.

– В цьому році запрацював відділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Якщо минулого року за шість місяців оперативники зафіксували лише шість фактів вчинених наркозлочинів, то в цьому вже 60. По сорока п’яти з них оголошено підозру. Зафіксовано за цей період і 45 випадків зберігання наркотиків і виявили 21 посів заборонених речовин.

Зареєстровано у 2017 році 7 умисних вбивств. Всі вони уже розкриті. Розслідується лише вбивство у Білій, де жертва розбою вбила нападника. Задокументували правоохоронці 16 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, п’ять з них завершилися летально. Проте всі особи встановлені і злочини розкриті.

– На 7,9 відсотків зросла кількість крадіжок. Якщо у минулому році трапилося 1928 таких злочинів, то цього, за аналогічний період – 2081. Проте, каже Олександр Богомол, у 2017 на 13% більше злодіїв притягнуто до кримінальної відповідальності. Зросла, але не суттєво на Тернопільщині і кількість грабежів.

Не минули нашу область і розбійні напади. Їх зафіксовано 12 і більша частина з них розкрита. На гачок шахраїв потрапило чимало мешканців краю – правоохоронці зафіксували 452 шахрайства. Значна частина з них уже також розкрита. Задокументували оперативники 21 факт порушення суспільної моралі і 9 випадків торгівлі людьми. По восьми з них уже оголошено підозру.

– Зафіксовано цього року і 52 випадки хуліганства, чимало прицендентів щодо порушення громадського порядку, 44 незаконних заволодінь автотранспортом. Зросла на 7% і кількість ДТП.

Олександр Богомол сподівається, що друге півріччя відзначиться меншою кількістю правопорушень,а ті, що вже трапилися, будуть розкриті.

Досьє 102