Головна Новини У поліцейських не працювала нагрудна камера і п’яний водій уникнув покарання

У поліцейських не працювала нагрудна камера і п’яний водій уникнув покарання

п'яний водій

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів, факт порушення було зафіксовано 20 серпня цього року у місті Кременець. Близько першої години ночі на вулиці Вишнівецькій поліцейські зупинили водія автомобіля “Ford Tourneo Custom”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Спочатку огляд проводив на місці зупинки. Алкотестер показав результат – 0,48 проміле, що на 0,28 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння, пише Тернополіс.

Водій з отриманим результатом не погодився і виявив бажання проїхати у медичний заклад для повторного огляду. Втім, у Кременецькій районній лікарні результат огляду виявився вдвічі більшим, ніж на місці зупинки – 1,0 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій “Форда” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Причини неявки не повідомив, тому суд приступив до розгляду без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Досліджуючи матеріали справи, суддя не виявив відеозаписів з нагрудних камер поліцейських. Тому 7 жовтня справу було відправлено у Кременецький райвідділ поліції на доопрацювання.

За якийсь час справа знову повернулася до суду. Працівник поліції доповнив справу поясненням, що через технічну несправність відеокамери запис не проводився.

Відтак, у зв’язку з відсутністю достатніх доказів Кременецький районний суд 2 грудня постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Ford Tourneo Custom” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Слід зауважити, що це далеко не перший випадок, коли на Кременеччині водій уникає відповідальності за п’яну їзду, оскільки у поліцейських не працювали нагрудні камери.

До складу екіпажу поліції входить як мінімум двоє працівників поліції плюс у службовому авто є відеореєстратор. Тож із трьох камер бодай одна мала би працювати. Але подібна схема уникнення відповідальності у Кременці уже набирає системного характеру.

Олесь ДОНЧАК