Головна Новини У Польщі катастрофічно бракує сезонних працівників з України

У Польщі катастрофічно бракує сезонних працівників з України

Трудова міграція має особливий вплив на сезонні роботи у будь-якій країні. А в умовах карантинних обмежень будь-які перешкоди мають катастрофічні наслідки в аграрному секторі.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на vgolos.com.

Вже зараз фермерські господарства сусідньої Польщі почали відчувати гостру нестачу робочих рук. Адже вже за кілька днів, наприкінці травня, розпочнеться сезон зі збору ягід.+

За інформацією аналітичного центру міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal, польські підприємці скаржаться, що половина їхнього врожаю може бути втрачена, якщо іноземці не повернуться до сезонної роботи.

Незважаючи на те, що в Польщі через пандемію все-таки залишаються постійні робочі з України, це не вирішує проблему нестачі робочої сили в сільському господарстві, де характер робіт саме сезонний.

Під час сезону збору ягід фермерам у Польщі потрібно додатково біля ста тисяч сезонних працівників. Адже чимало поляків у цей час також прагнуть заробити більше, а тому їдуть на схожі роботи у країни Скандинавії чи Німеччину або Нідерланди.

Натомість українці часто влаштовуються на сезон збирати фрукти, овочі, на переробку врожаю.