Головна Новини У міській раді визначили переможців Громадського бюджету

У міській раді визначили переможців Громадського бюджету

Сім великих та одинадцять малих проектів стали переможцями Громадського бюджету. Таке рішення прийняли на підсумковому засіданні Номінаційного комітету 9 листопада. Усього за проекти проголосувало 5 477 тернополян, в тому числі через Центр надання адміністративних послуг 2 156. Всі проекти отримали від жителів міста 6 881 голос.

«Найбільше голосів набрали такі великі проекти: «Допоможи малюку народитись здоровим», «Пам’ятник вчителеві», «Кіномайстерня», «Центр молодіжного дозвілля», «Оновлення глядацького залу УК «Перемога», «Мультиспортивний майданчик для дітей та молоді “Чемпіон” , – повідомила Мар’яна Зварич, член Номінаційного комітету. – Це шість проектів, які система ідентифікувала, як переможців по рейтинговій системі. Є також сьомий проект «Розвиток та популяризація автоспорту, його виду картингу», який набрав 258 голосів.

Серед малих проектів найбільше людей проголосувало за такі: «Осередок олімпійської боротьби», «Реконструкція прибудинкової території «Панський дворик», «Міжнародний фестиваль «Ї», «Інтерактивні навчальні карти «Історія становлення території України» «Придбання спецобладнання для ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії», «Контейнери для благодійності», «Автоматизована система оплати за відвідування атракціонів в парках», «Локація здорових людей», «Ремонт та реконструкція комунального приміщення громадських організацій», «Ветерани- патріотам», «Встановлення вуличних спортивних тренажерів у Пронятині».

Відповідно до положення «Про громадський бюджет» 70% виділених коштів йде на фінансування великих проектів і 30% – малих. Цього року частка Громадського бюджету  у бюджеті міста становить 9 мільйонів 400 тисяч гривень: 6,6 мільйона гривень на великі проекти та 2,8 – на малі. Якщо фінансувати 6 великих проектів та 11 малих, то залишаться невикористаними 700 тисяч гривень, а якщо сім великих, то на фінансування останнього в рейтингу серед малих не вистачить 215 тисяч гривень. Власне, над цим питанням члени Номінаційного комітету дискутували найдовше. Зрештою домовилися, що буде профінансовано, як і просив автор проекту «Встановлення вуличних спортивних тренажерів у Пронятині», вартість спортивного інвентарю на суму 90 тисяч гривень, а основу спортивного майданчика облаштують за кошти міського бюджету. Таким чином, переможцями визнали сім великих проектів та одинадцять малих.