Головна Новини У «Мрії» завершився посів ріпаку

У «Мрії» завершився посів ріпаку

Агрохолдинг «МРІЯ» завершив посів озимого ріпаку під урожай 2017 року. Всього Компанія засіяла культурою площу 19,3 тис. га в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

 

У «МРІЇ» також відмічають, що сходи перших посівів ріпаку на полях Компанії знаходяться в хорошому стані. Аграрії сподіваються на сприятливі погодні умови, необхідні для належного розвитку та перезимівлі культури. «Якщо будуть оптимальні кліматичні умови, достатня кількість вологи, то перспектива врожаю на наступний рік – закладається. 90% успіху – це отримати дружні і добрі сходи.  Але зважаючи на суху погоду, яка несе певні ризики для ріпаку, ми прийняли рішення сіяти дещо менше від запланованого. Культура сама по собі є складною, минулоріч саме через жовтневі морози ми втратили значну частину своїх посівів. Цього сезону зробили висновки заздалегідь», – коментує операційний директор «МРІЇ» Віктор Кухарчук.

Осіння посівна кампанія в «МРІЇ» триває – аграрії приступили до посіву озимої пшениці і проводять підготовку під посів решти озимих культур: ячменю і жита. Важливо зазначити, що «МРІЯ Агрохолдинг» в цьому сезоні продовжує працювати за технологією мінімального обробітку ґрунту mini-till та сіє озимі частково розкидним способом, як і минулоріч.