Головна Новини У Москві говорили про “захоплення” храмів УПЦ МП на Тернопільщині

У Москві говорили про “захоплення” храмів УПЦ МП на Тернопільщині

7 (1)Патріарх Московський і всієї Русі Кирил (Гундяєв) звинуватив «українських розкольників» в незаконному захопленні більше 18 храмів, які здебільшого розташовувалися в Тернопільській, Рівненській, Вінницькій, Львівській та інших областях. 

За словами Патріарха Кирила, всі ці незаконні захвати були здійснені у 2014 році, тоді як в більшості випадків захисникам храмів вдалося запобігти захоплення.

«Тільки за минулий рік розкольники силовим шляхом незаконно захопили не менше 18 храмів у Рівненській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській та інших областях. Слід зазначити, що невдалих спроб захоплення храмів було набагато більше, що свідчить не тільки про наполегливості розкольників, але і про мужність і твердість у вірі православних віруючих України», – заявив він. Не забув Патріарх Кирил похвалити митрополита Київського і всієї України УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського) за збереження канонічної єдності Церкви в Україні, хоча в країні відзначається непроста політична ситуація, активізувалися розкольники і на Онуфрія чинять зовнішній тиск (можливо, навіть прямо з Білого Дому – «Преса України»), передає Експрес.

Нагадаємо, що на Тернопільщині декілька громад прийняли рішення про перехід в УПЦ КП.