Головна Новини У Монастириськах московський патріархат визнали ворожою спільнотою (Документ)

У Монастириськах московський патріархат визнали ворожою спільнотою (Документ)

В Монастириськах Тернопільської області Московський патріархат визнали ворожою спільнотою. Про це у своєму Facebook повідомив міський голова Монастириськ Андрій Старух.

Це, що на території Монастириської МТГ немає організацій Московського партріхату, не заважає нам як провідниками суспільних настроїв справедливо оцінити цю ворожу інституцію. Запрошую колег до наслідування. Це наш фронт і ми зобов’язані “іти на ви”. Називати біле білим, а урядові філіали РФ в Україні тим, чим вони є,  – повідомив Андрій Старух, пише Файне місто.

Мер міста оприлюднив також рішення виконкому. Він посилається на закон про місцеве самоврядування та воєнний стан. У рішенні зазначається, що “першочергове завдання МП в Україні є політичний вплив на свідомість громадян України та русифікація”.

“Вважати, що під назвою (вивіскою) будь-яких установ Московського патріархату», який підтримує війну проти українців, в Україні діє інституція ворожої, агресивної ураженої імперіалізмом, авторитаризмом, великодержавним шовінізмом та рашизом спільноти росіян, уряд якої веде з України, а мають загарбницьку війну”, – йдеться у документі.