Головна Новини У мисливських угіддях Тернопільщини рахують диких тварин

У мисливських угіддях Тернопільщини рахують диких тварин

На території мисливських угідь Тернопільської області розпочався облік чисельності диких тварин. Про це повідомив головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Слюсаревський.

Рахуватимуть мисливську фауну до середини лютого. Відтак облік здійснюватимуть на території лісових та польових угідь. За результатами обліків чисельності диких тварин буде визначено обсяги лімітів їх добування в наступному мисливському сезоні.

Так, 23 січня в ДП «Тернопільський лісгосп» облікувати диких тварин почали в Буданівському лісництві – у польових угіддях Могильницької сільської ради та лісових в урочищі «Слобідка». Сьогодні облік розпочався в польових угіддях Довгенської сільської ради та в урочищі «Млиниська» Буданівського лісництва, а також у Мшанецькому лісництві – на території польових угідь Гає-Розтоцької та Ренівської сільських рад.

Крім того, зимовий облік чисельності мисливської фауни розпочався сьогодні в Конюхівському лісництві ДП «Бережанське лісомисливське господарство».

Разом із тим, зимовий облік чисельності диких тварин здійснюється на території мисливських угідь усіх користувачів.