Головна Новини У мережі припускають, що почаївський священник міг привезти коронавірус із Росії

У мережі припускають, що почаївський священник міг привезти коронавірус із Росії

Нещодавно ми писали, що у перших числах квітня до медиків із симптоми COVID-19 з’явився у священник УПЦ МП (РПЦ) з Почаєва Олександр Марценюк.

Медики ж підозрюють, що недугу він міг підхопити від православних паломників з Польщі, які у період з 28 по 30 березня відвідували Почаївську Лавру, де отець Олександр підпрацьовує в екскурсійному бюро.

Сам же отець Олександр (Марценюк) раніше прославився як борець із запровадженням ідентифікаційного коду та автор вірша, присвяченого терористу «ДНР» «Гіві». А от українських військових цей піп називає не інакше як «убийцами Донбаса».

Варто зазначити, що тепер крім відвідувачів Лаври під загрозою зараження перебувають також і насельники монастиря (священик входить до складу хору Лаври), а також парафіяни о. Олександра (Марценюка) із села Великий Кунинець, що на Збаражчині. Офіційні коментарі органів влади та правоохоронців з цього приводу до останніх днів були відсутні. Вочевидь, можливо внаслідок відсутності можливостей для проведення тестування.

Раніше писалося, що крім парафіян священика із села Великий Кунинець Збаразького району під загрозою зараження перебуває і велика кількість контактних осіб – о. Олександр також підпрацьовує у ексурсійному бюро Почаївської Лаври, співає у хорі монастиря. Наразі усіх перевіряють медики і співробітники поліції.

“Отець дійсно хворий. Чи був він останні тижні у лаврі невідомо. Але 5-го квітня проводив богослужіння у В.Кунинці це точно. Крім того є інформація, що він , нещодавно був у Росії. Тому невідомо де він заразився вірусом. Епіміологи просять повідомити їх про контактних осіб, з ким він міг спілкуватися, – пише Володимир Стефанський