Головна Новини У лікарні виплачували “зайву” зарплату

У лікарні виплачували “зайву” зарплату

грошіФахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Тернопільській області – Монастириської міжрайонної держфінінспекції – під час ревізії Бучацької центральної комунальної районної лікарні виявили порушень, що призвели до втрат, на суму майже 140 тис. гривень.

Так, лікарнею не перераховано в дохід районного бюджету 50,6 тис.грн., отриманих внаслідок проведення перерахунків зайво нарахованої та виплаченої заробітної плати за попередні бюджетні періоди.

Крім того, через завищення тарифних ставок, різного роду надбавок,  проведення індексації у завищених розмірах, нарахування заробітної плати за фактично невідпрацьований час зайво використано на оплату праці та сплату єдиного соціального внеску 36 тис. гривень.

Незаконні витрати бюджетних коштів внаслідок оплати неотриманих послуг з водовідведення та завищеної вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт склали майже 33 тис. гривень.

Внаслідок відсутності належного контролю за поступленням власних надходжень лікарнею за ревізійний період недоотримано більш як 7 тис. гривень.

Ревізією встановлені також порушення законодавства при списанні продуктів харчування, бензину, веденні обліку товарно-матеріальних цінностей тощо.

За недотримання законодавства з фінансових питань 6 посадових осіб лікарні притягнуто до адміністративної відповідальності, за порушення бюджетного законодавства – до установи застосовано фінансові санкції.

Матеріали ревізії скеровано в правоохоронні органи, про її результати поінформовано органи місцевої влади та самоврядування.