Головна Новини У Ланівцях хочуть збудувати сміттєсортувальний завод

У Ланівцях хочуть збудувати сміттєсортувальний завод

Сьогодні взяла участь у громадських слуханнях з обговорення проекту детального плану території розміщення полігону твердих побутових відходів на території Лановецької міської ради за межами населеного пункту. Організатор – Лановецька РДА.
Тільки факти : Детальний план території передбачає розміщення на земельній ділянці площею 4,5 га : будівництво заводу ТПВ ( сміттєсортувального заводу), полігону для зберігання ТПВ, автостоянки вантажних та легкових автомобілів, автомийки, СТО, протипожежний резервуар, трансформаторна підстанція 10/0,4 кВт, виробничий будинок 93 м на 30 м., кпп.
Детальний план території на офіційному сайті РДА не опубліковано, оголошення про громадське обговорення теж відсутнє, повідомила у соцгрупі Моя Лановеччина Руслана Кушнір.
Оскільки конкретних розяснень ми не почули, то громадськістю прийнято рішення зібратися 27 серпня, в понеділок. Година уточнюється організаторами.
З бюджету Лановецької міської ради виділено 40 тисяч грн. на оплату виконаних робіт по розробці цього детального плану.
Думки та пропозиції прошу висловити в коментарях.

Ця заява викликала спротив у жителів міста. Люди переймаються, що довкола стоятиме страшенний сморід та й сміття звозитимуть звідусіль.

Якщо такий проект буде реалізований, то до нас повалить сміття із всієї області і не тільки!!!!! А чому не реалізувати проекти із утворенням підприємств по переробці чи збирання молока, перед тим селяни перекривали дорогу??? Чи просто ще потрібно до смороду від свиней додати ще одну екологічну катастрофу???? Я так зрозуміла, що діюче районне керівництво не планує жити в Ланівцях…….” написала Оксана Жмака.