Головна Новини У Ланівцях запрацював Культурний центр Єловицьких

У Ланівцях запрацював Культурний центр Єловицьких

У день 575-ї річчя міста Ланівці, 28 липня, відбулося відкриття Культурного центру Єловицьких. Це перший проект за швидким грантом реалізований у співпраці із Програмою DOBRE.

На відкриття простору завітали директор програми DOBRE Беррі Рід, програмний спеціаліст Михайло Козирєв, а також чимало мешканців громади.

Міський голова Роман Казновецький під час відкриття подякував усім, хто долучається до активного життя в громаді, зокрема і до реалізації проекту. Окрім цього, мер презентував шлях Лановецької ОТГ разом із Програмою DOBRE.

Нагадаємо, центр Єловицьких названо в честь родини, якій у 1444 році польський король Казимир IV Ягелончик своєю грамотою подарував Ланівці.

Рішення про реалізацію проекту «Культурний центр Єловицьких» було прийнято ініціативною группою у серпні 2018 року. Саме тоді Лановецька ОТГ почала співпрацювати із Програмою DOBRE. За рік на другому поверсі старенького недіючого кінотеатру «Супутник» облаштовано сучасний мультимедійний простір для різних груп населення.

«Культурний центр Єловицьких» – це платформа для проведення зустрічей, організації заходів, створення культурного продукту. Окрім того, не менш важливу роль відіграватиме простір у гуртуванні громади та залучення її мешканців до процесу децентралізації.

Уже зараз у центрі діє виставка фотографій заслуженого журналіста України Олега Снітовського про уродженця Лановеччини, визнаного генія Івана Марчука.