Головна Новини У Ланівцях волонтери шиють захисні костюми для медиків

У Ланівцях волонтери шиють захисні костюми для медиків

Незважаючи на переконання можновладців у тому, що Україна готова протистояти коронавірусу, працівники медичних закладів стверджують протилежне. І знову в нерівну боротьбу з небезпекою вступили волонтери, пише Номер 1

Нещодавно у Ланівцях розпочали шити захисні костюми для медиків. Про те, що підштовхнуло волонтерів до такої діяльності, та про те, як шиють, нашим журналістам розповів ланівчанин Андрій Воронюк.

– Ми займалися зовсім іншим, і те, що почали шити такі костюми, є виключно нашою волонтерською діяльністю. На зборах в адміністрації повідомили, що необхідно нашій районній лікарні. Однодумці зібралися і в ході розмови домовились про те, що ми зможемо зробити спільно. Закупили 1200 кв. м тканини, з неї вийде близько 240 захисних костюмів, з відходів шитимемо захисні маски, таким чином у нас буде безвідходне виробництво. Ми шиємо не на комерційній основі, а в залежності від необхідності. Часу на пошиття костюма витрачається відносно багато, бо це була пробна партія, адже раніше ми такого не робили. Пів дня зайняла викройка і розробка костюма, потім уже почали шити. Участь у виробництві брали 11 чоловік, із них 7 швачок. За один день нам вдалося пошити 58 захисних костюмів. Хто виявить бажання закупити тканину або допомогти коштами, ми тільки «за», – каже Андрій Воронюк.

– Завершився перший пробний пошив захисних костюмів для наших медиків. Велика подяка майстриням підприємства VR-Textil та іншим волонтерам і меценатам, які долучилися до цієї справи. З таким підходом та людьми не страшні нам ні віруси, ні вороги, – мовить закрійник Ігор Биць.

Звертаємося до всіх небайдужих громадян, хто має можливість надати допомогу волонтерам у цій нелегкій, але благородній справі. Контактний номер телефону: +380972750562 Оксана Фарина, +380675259265 Валерій Собчук.

Вікторія Ушакова